Επιστρέφει με την παραμονή στις αποσκευές από την Λιθουανία ο Τάσος Χαραλαμπίδης

Με την άμυνα να αποτελεί το μεγαλύτερο “όπλο” της, η Εθνική Παίδων επικράτησε της Αγγλίας με 77-52 στον “τελικό” παραμονής και εξασφάλισε την παρουσία της στην Α’ Κατηγορία για το επόμενο καλοκαίρι.

Έτσι, η αποστολή της οποίας αρχηγός ήταν ο κομοτηναίος παράγοντας της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσος Χαραλαμπίδης, θα επιστρέψει από την Λιθουανία έχοντας τελικά εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία.

Η Ελλάδα παρουσίασε κακή εικόνα όλη την εβδομάδα, στα παιχνίδια που προηγήθηκαν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα με υποβιβασμό. Ωστόσο στο κρίσιμο παιχνίδι με τους Άγγλους πήρε τη νίκη.

Η Ελλάδα είχε ελαφρύ προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-14) χάρη στην εξαιρετική έως τότε παρουσία του Καμπουρίδη (είχε 8 πόντους), αλλά η Αγγλία απάντησε άμεσα στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και προηγήθηκε με +6 (19-25) στο 13ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, οι παίκτες του Νίκου Τούφα, ο οποίος είχε αποκλείσει τον Ξανθιώτη Ζαμπάκη πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα, κυριάρχησαν στο παρκέ. Η υπεροχή τους καταγράφηκε μάλιστα στο ταμπλό, αφού το -6 (19-25) του 13′ μετατράπηκε σε +20 (51-31) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Με άλλα λόγια,  η Ελλάδα “έτρεξε” επιμέρους σκορ 31-6 σε διάστημα 17’22” αγώνα, ενώ οι Άγγλοι δεν πέτυχαν ούτε πόντο στα πρώτα 9’03” της τρίτης περιόδου. Η διαφορά είχε πάρει την ανιούσα, φτάνοντας μέχρι το +29 (60-31) στο 33ο λεπτό και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.