Ο αποχαιρετισμός της οικογένειας της ΑΕΚ στον αδικοχαμένο Γιάννη Ξενάκη

Το πλήγμα της απώλειας του εβρίτη στην καταγωγή Γιάννη Ξενάκη είναι βαρύ για την αθλητική (και όχι μόνο) δημοσιογραφία, αλλά ιδίως για την οικογένεια της ΑΕΚ. Ποτέ δεν είχε κρύψει τα φίλαθλα αισθήματά του για την κιτρινόμαυρη ομάδα, το ρεπορτάζ της οποίας επί πολλά χρόνια κάλυπτε, αλλά ποτέ δεν είχε κάνει εκπτώσεις στο έργο του.

Πολλοί έσπευσαν να πουν πολλά καλά λόγια για τον Γιάννη Ξενάκη μετά την είδηση του θανάτου του. Από τους λίγους όμως που είχαν σπεύσει εν ζωή να τον τιμήσουν για την προσφορά του ήταν ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ (από όπου και η φωτογραφία πριν δυόμισι χρόνια, τον Γενάρη του 2013). Από τον συγκεκριμένο Σύνδεσμο εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ξενάκη. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το δημοσιογραφικό του έργο και την ανιδιοτελή του προσφορά στην ενημέρωση των Ενωσιτών οπαδών. Πάνω απ” όλα ο Γιάννης υπήρξε φίλος, αδελφός και ακούραστος εργάτης του ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει”.

Νωρίτερα είχαν σπεύσει να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους με ανακοινώσεις τους τόσο η ΠΑΕ όσο και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. «H Eρασιτεχνική ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του επί σειρά ετών ρεπόρτερ σε θέματα που αφορούν την ομάδα μας, Γιάννη Ξενάκη, o oποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…», έλεγε η μία ανακοίνωση.

Όσο για αυτήν της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την βαθιά της οδύνη για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη ο οποίος επί σειρά ετών τίμησε το ρεπορτάζ της ομάδας μας με την ευθυκρισία του, την τιμιότητά του και την επαγγελματική του επάρκεια. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Γιάννη, το κενό που αφήνεις είναι τεράστιο και η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτέ»!