Πλήθος συλλυπητήριων ανακοινώσεων για τον ξαφνικό χαμό του Γιάννη Ξενάκη

Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Ξενάκη ένιωσαν την ανάγκη να πουν αρκετοί φορείς του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας και της Πολιτείας, όπως ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ, η ερασιτεχνική και η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Για τον χαμό του Γιάννη Ξενάκη δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής: «Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ΑΕΚ, το ρεπορτάζ της οποίας υπηρετούσε για χρόνια ο Γιάννης Ξενάκης, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «H Eρασιτεχνική ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του επί σειρά ετών ρεπόρτερ σε θέματα που αφορούν την ομάδα μας, Γιάννη Ξενάκη, o oποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Λίγο αργότερα ανακοίνωση εξέδωσε και η ποδοσφαιρική ΑΕΚ: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει την βαθιά της οδύνη για τον αδόκητο χαμό του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη ο οποίος επί σειρά ετών τίμησε το ρεπορτάζ της ομάδας μας με την ευθυκρισία του, την τιμιότητά του και την επαγγελματική του επάρκεια. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Γιάννη, το κενό που αφήνεις είναι τεράστιο και η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια δεν πρόκειται να σε ξεχάσει ποτέ»!

“Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε απο κοντά μας το πρωί, σε ηλικία 52 ετών, απο οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο Γιάννης Ξενάκης υπηρέτησε με εντιμότητα, ευγένεια και αξιοπρέπεια τη δημοσιογραφία, καλύπτοντας κατά κύριο λόγο θέματα ποδοσφαίρου και ειδικά το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, παλαιότερα στην Ελευθεροτυπία, τον Ελεύθερο Τύπο και τον Φίλαθλο και μέχρι χθες στην Livesport. Ενας ΚΥΡΙΟΣ έφυγε… “, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ.

Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και οδύνη την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, διακρινόταν για το ήθος του και την πληρότητα της δουλειάς του. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσής της, ενώ μέχρι σήμερα εργαζόταν στην εφημερίδα «LIVE SPORT» στην οποία ήταν και αρχισυντάκτης και στην ιστοσελίδα «iDreamTEAM.gr». Ο εξαίρετος συνάδελφος εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και στην ιστοσελίδα «Contra.gr». Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συγκλονισμένο από την απώλεια του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου συλλυπείται θερμά την οικογένεια του. Αιωνία του η μνήμη. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλλει την Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015, στις 11.00 π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο Μαρκοπούλου Αττικής».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, μέλος της οποίας ήταν ο Γιάννης Ξενάκης, αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει την απροσδόκητη απώλεια του δημοσιογράφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ξαφνικά σήμερα το πρωί.
Ο Γιάννης Ξενάκης γεννήθηκε στη Στουτγάρδη το 1964. Μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών του σπουδών, ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το Νοέμβριο του 1982, ως συνεργάτης της πρωτοεκδοθείσας τότε, ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», όπου μέχρι τον Δεκέμβριο του 1983, ασχολήθηκε με το εξωτερικό δελτίο και το ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την αθηναϊκή εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», εργάστηκε στις εφημερίδες «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» και «ΟΜΑΔΑ & ΣΠΟΡ», ενώ διετέλεσε συντάκτης στο αθλητικό τμήμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» από τον Οκτώβριο του 1986 έως και την τελευταία ημέρα λειτουργίας της εφημερίδας. Υπήρξε επίσης συνεργάτης των περιοδικών «ΣΟΥΠΕΡ ΓΚΟΛ» και «ΛΙΜΠΕΡΟ» καθώς και ανταποκριτής στην Αθήνα της γερμανικής αθλητικής εφημερίδας “DEUTSCHES SPORTECHO”. Έως και το τέλος της ζωής του, διετέλεσε αρχισυντάκτης στην αθλητική εφημερίδα “LIVESPORT”, ενώ συνεργαζόταν και με την ιστοσελίδα “www.contra.gr”, καλύπτοντας το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.
Το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με την προσφορά του τη δημοσιογραφία. Η κηδεία του Γιάννη Ξενάκη θα γίνει την Τρίτη, 18 Αυγούστου, στις 11.00 π.μ., από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου, στο Νεκροταφείο Μαρκοπούλου.