Ικανοποιητικό τεστ για την Εθνική με Βοσνία στην Πόλη, μια εβδομάδα πριν ξαναπαίξουν στην Ξάνθη

Σε καλό… δρόμο έδειξε ότι βρίσκεται η Εθνική Ανδρών αναφορικά με την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ που ξεκινάει σε μερικές εβδομάδες, αν κρίνει κανείς από την άνετη επικράτησή της με 78-60 (ημίχρονο 41-27) επί της Βοσνίας Εργζεγοβίνης στο τουρνουά της Τουρκίας.

Οι δυο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους σε μία εβδομάδα, στο τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, όπου οι Βόσνιοι θα επιδιώξουν μια άτυπη ρεβάνς. Στο ματς της Παρασκευής, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» για μεγάλο μέρος του αγώνα έδειξε πολύ καλό «πρόσωπο».

Η Εθνική αντιμετώπισε… δυσκολίες από την Βοσνία, μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η συνέχεια άνηκε εξ ολοκλήρου στους Έλληνες διεθνείς, οι οποίοι πάτησαν… γκάζι και πήραν σημαντική διαφορά από τους αντιπάλους, την οποία διατήρησαν μέχρι τέλος.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Φώτης Κατσικάρης έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες να πάρουν μέρος, προκειμένου να πάρουν ρυθμό από τις προπονήσεις. Το Σάββατο (15/8) η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει την Τουρκία, στο δεύτερο ματς του τουρνουά που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.