Η νέα πρόταση της Ξάνθης για μπαράζ παραμονής στη Super League και οι 7 ομάδες που την καταψήφισαν

Μια πρόταση που δεν βρήκε ανταπόκριση έκανε στο διοικητικό συμβούλιο της Super League την Τετάρτη (12/8) η Skoda Ξάνθη. Τι πρότεινε;

Σύμφωνα με σειρά αθηναϊκών ιστοσελίδων, πρότεινε να υποβιβαστεί απευθείας στη Football League ο τελευταίος της Super League και ο προτελευταίος να δώσει αγώνα μπαράζ με τον 2ο της Football League.

Μια αντίστοιχη πρόταση είχε κάνει πριν δύο χρόνια (ενώ αρχικά ξέραμε ότι υποβιβάζονται τρεις) και τελικά έμελλε εκείνη την σεζόν το μπαράζ να πραγματοποιηθεί και σε αυτό να μετάσχει τελικά η ίδια η Skoda Ξάνθη, που κατάφερε απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Σε αντίθεση με πριν δύο χρόνια, οπότε και η πρότασή της είχε βρει απήχηση με αποτέλεσμα η Super League να την διεκδικήσει και τελικά να οδηγηθούμε στο μπαράζ έπειτα από συμφωνία με Football League και ΕΠΟ, αυτή τη φορά η πρόταση της Ξάνθης απορρίφθηκε.

Συγκεκριμένα, ξεκάθαρο “όχι” είπαν επτά ομάδες, μεταξύ των οποίων και οι τρεις μεγάλοι της Αθήνας. Συγκεκριμένα, αντέδρασαν οι ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός και Πλατανιάς με αποτέλεσμα η πρόταση να απορριφθεί.

Κατά συνέπεια, εμμένουμε σε αυτά που γνωρίζουμε. Πως ανεβαίνουν απευθείας στην πρώτη κατηγορία οι δύο πρώτοι της Football League και υποβιβάζονται από την Super League οι δύο τελευταίοι, καθώς ως γνωστόν δεν πέρασε η πρόταση για αναδιάρθρωση με μείωση των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο, από τη νέα σεζόν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος πρότεινε ο πρωταθλητής να βγαίνει από τα πλέι οφ και να γίνονται αγώνες πλέι άουτ μεταξύ των τεσσάρων τελευταίων ομάδων της κανονικής περιόδου.

Επίσης πρότεινε για λόγους διαφάνειας να υπάρχει πρόσβαση όλων των ομάδων σε όλες τις εκθέσεις των παρατηρητών αγώνων και να μπουν περιορισμοί στο θέμα των δανεικών ποδοσφαιριστών μεταξύ ομάδων που αγωνίζονται στο ίδιο πρωτάθλημα. Για τα παραπάνω θέματα συστάθηκε επιτροπή.