Δεν πήραν άδεια (ακόμα) Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Ορεστιάδας! Τα αίτια του “κοψίματος” και οι 7 που είναι από τώρα “ok”

Έπειτα από αρκετό καιρό και με καθυστέρηση ενάμισι μήνα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού φρόντισε να ανοίξει τους φακέλους που υπέβαλλαν οι ομάδες της Α1 και να ξεκινήσει το ψάξιμο για την γνωμοδότηση της. Ωστόσο αυτή έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για τις δύο εκπροσώπους του Έβρου στην Volley League.

Συγκεκριμένα, προέκυψαν εκκρεμότητες με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον ΑΟ Ορεστιάδας, που δεν εξασφάλισαν την πολυπόθητη άδεια, όπως και άλλες τρεις ομάδες. Αντιθέτως, για 7 από τα 12 σωματεία της Volley League η ΕΕΑ άναψε το πράσινο φως.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναφορικά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το πρόβλημα έχει να κάνει με την έλλειψη ενημερότητας (ασφαλιστικής ή φορολογικής) – κάτι που προφανώς συνδυάζεται με χρέη των προηγούμενων διοικήσεων.

Από την άλλη, για τον ΑΟ Ορεστιάδας η εκκρεμότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε προσκομίσει στον φάκελό της τον προϋπολογισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Άδεια δεν πήραν ακόμα, κυρίως για έλλειψη ενημερότητας, οι Άρης Θεσσαλονίκης και Παμβοχαϊκός, καθώς και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης που εμφανίζεται να είναι η ομάδα με το πιο δύσκολο έργο στην εξασφάλισή της.

Πάντως, σε αυτήν την φάση ο ρόλος της ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικός και οι όποιες ατέλειες μπορούν να καλυφθούν μέχρι και 15 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, δηλαδή μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, βάσει της νομοθεσίας.

Ως τότε θα πρέπει να προσκομίσει τον προϋπολογισμό του ο ΑΟΟ και να εξασφαλίσει ενημερότητα ο Εθνικός, κάτι που εκτιμάται, με βάση και όσα έχει δείξει το παρελθόν, ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να το κάνουν.

Σε αντίθεση με Εθνικό, Ορεστιάδα, Παμβοχαϊκό, Άρη και Ηρακλή, επτά από τα 12 ΤΑΑ της Volley League κατάφεραν να εξασφαλίσουν από τώρα πιστοποιητικό συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, Παναχαϊκή, ΓΣ Λαμία και ΑΟ Κηφισιάς. Οι δύο αιώνιοι είχαν πάρει το “οκ” ήδη από τα τέλη Ιουνίου, οι υπόλοιποι κάλυψαν τις εκκρεμότητές τους στο διάστημα των 40 και πλέον ημερών που μεσολάβησαν από τότε.

Το γεγονός ότι οι δυο ομάδες του Έβρου δεν κατάφεραν στο διάστημα αυτό να καλύψουν τις ελλείψεις που είχαν στους φακέλους τους, μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, τα πορίσματα της ΕΕΑ που γνωστοποιήθηκαν την Τετάρτη δεν έχουν τελεσίδικο χαρακτήρα, καθώς η Επιτροπή έχει ενημερώσει ότι βάσει νόμου τα πιστοποιητικά εκδίδονται 15 ημέρες πριν την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος, άρα όποιος έχει πρόβλημα έχει χρόνο να το λύσει.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ορίστηκε για τις 20 Αυγούστου, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ασχοληθεί τότε και πάλι με τις υποθέσεις του βόλεϊ, αφού τρέχουν σημαντικά ζητήματα σε όλο το φάσμα του ελληνικού αθλητισμού…