Photos: Όσα έγιναν στον επεισοδιακό αγώνα του Ορφέα Ξάνθης με την Θαλασσιά που έληξε… δέκα λεπτά νωρίτερα!!!

Άσχημη τροπή είχε το «φιλικό» παιχνίδι του Ορφέα Puma Ξάνθης με την Αναγέννηση Θαλασσιάς στο γήπεδο του ΑΟΞ καθώς σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια που ανάγκασαν τον διαιτητή της αναμέτρησης Πεχλεβανούδη να διακόψει το παιχνίδι στο 80’ και ενώ το ματς μέχρι τότε ήταν εξαιρετικά θεαματικό με τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια , πολλές φάσεις στις δύο εστίες, αλλά και μία αποβολή!

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με λίγες καλές φάσεις στις δύο εστίες, και τις δύο ομάδες σαφώς επηρεασμένες από την ζέστη , μέχρι τουλάχιστον το 35’ όταν ο Σαρηγγιανίδης κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής με την εκτέλεση να αναλαμβάνει ο Στέλιος Τουργαίδης που με πολύ ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην γωνία του Αλή για να ανοίξει το σκορ για την Αναγέννηση. Η απάντηση του Ορφέα παρολίγο να ήταν άμεση όμως το μακρινό σουτ του Μάνου Χαραλαμπίδη στο 42’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη και μέχρι το 80’ βλέπαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με τρία γκολ, δοκάρι, μια αποβολή και πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες. Στο 47’ ο Ορφέας καταφέρνει να ισοφαρίσει με τον Γιάννη Καραγκιόζη να κάνει το σουτ ο Ηλιάσκος να μην καταφέρνει να μπλοκάρει και τον Αδαμίδη που ακολουθούσε την φάση να παίρνει το ριμπάουντ και με πλασέ να ισοφαρίζει για τους γηπεδούχους. Στην συνέχεια η Θαλασσιά ανέβασε την απόδοση της και με την συμπλήρωση 60’ λεπτών αγώνα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ όταν μετά από μια φάση διαρκείας ο Κιαχίδης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την στα δίχτυα του Αλή. Στο 62’ ο Χαραλαμπίδης προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως το ψηλοκρεμαστό του σουτ με την παρέμβαση και του Ηλιάσκου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια σε κόρνερ.

Στο 67’ τα αίματα άναψαν όταν ο Σαρηγγιανίδης ανετράπη εκτός περιοχής από τον Χακή με τον διαιτητή Πεχλεβανούδη να αποβάλει τον αμυντικό του Ορφέα καθώς ήταν τελευταίος παίκτης, προκαλώντας την έντονη και οργισμένη αντίδραση των γηπεδούχων αλλά και του πάγκου των φιλοξενούμενων με την αιτιολογία του φιλικού αγώνα. Παρότι με δέκα παίκτες ο Ορφέας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια όταν όταν στο 71’ ο Μουμίνογλου Τουγιάλ πρόλαβε την έξοδο του Μακράκη και με πλασέ έκανε το 2-2. Με την συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα και ενώ προηγήθηκε μια αψιμαχία μερικά λεπτά νωρίτερα με την συνοδεία και αρκετών «γαλλικών» για ένα μαρκάρισμα του Μουχτάρη με τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Ορφέα, οι δύο τους ήταν ξανά πρωταγωνιστές με τον ποδοσφαιριστή του Ορφέα να ξεφεύγει και να προσπαθεί να γρονθοκοπήσει τον μέσο της Θαλασσιάς που προσπάθησε να απαντήσει, μετά από νέο μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου, ευτυχώς όλοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και οι πάγκοι τους μπήκαν στο γήπεδο και χώρισαν τους δύο ποδοσφαιριστές με τον διαιτητή Γιώργο Πεχλεβανούδη χωρίς να το πολυσκεφτεί και ενώ ήδη είχαν παρέμβει οι ψυχραιμότεροι να σφυρίζει την λήξη του αγώνα μόλις από το 80’ θεωρώντας πως τα νεύρα θα συνεχιζόντουσαν και στη συνέχεια, προτιμώντας να λήξει νωρίτερα το ματς. Βοηθοί του Πεχλεβανούδη ήταν ο Παναγιώτης Γκέκας και ο Χρήστος Πεχλεβανούδης.

Ορφέας Puma Ξάνθη: Αλή, Χακή, Ονούρ, Παρασκευάς, Μαλαδένης, Μαυρόπουλος, Μυγγίδης, Τουγιάλ, Καραγκιόζης Γ., Καραγκιόζης Β., Χαραλαμπίδης. Ενώ αγωνίστηκαν και οι Αδαμίδης, Φεράτ, Γκλέντι, Κουτσογιάννης και Οκάν.

Αναγέννηση Θαλασσιάς: Ηλιάσκος, Δελιτζόγλου, Τουργαίδης Κ., Πεντεζίδης, Σταύρου, Στεπανιάν, Τουργαίδης Στ., Γιαννακούδης, Σαρηγγιανίδης, Κοτζάκελης, Μαντζαρίδης. Αγωνίστηκαν και οι Χατηπαρασκευάς, Κυριακίδης, Καζάκος, Κιαχίδης, Μουχτάρης και Μακράκης.