Photos: Έγιναν δότες μυελού των οστών οι παίκτες και στελέχη της Αναγέννησης Θαλασσιάς!

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Θαλασσιάς, καθώς βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης και έγιναν δότες μυελού των οστών, δίνοντας δείγματα αίματος, μια κίνηση που μοιάζει τόσο απλή όμως στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο βήμα που μπορεί να χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας

Με το μότο «Δεν φτάνει μόνο να το σκεφτείς, δεν φτάνει μόνο να το πεις, το μόνο που πραγματικά έχει σημασία είναι να το κάνεις πράξη και να γίνεις ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αποστολίδης, που ήταν ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, το τεχνικό τιμ του συλλόγου και οι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Θαλασσιάς βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Ξάνθης, συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα χαρτιά και έδωσαν δείγματα αίματος με σκοπό να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Μια σπουδαία ενέργεια που επιβεβαιώνει και δείχνει την πραγματική έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού και αναμφίβολα αξίζει και πρέπει να βρει και άλλους μιμητές.

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε τον προπονητή της ομάδας της ΕΠΣ Ξάνθης μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας να βρίσκονται στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ξάνθης οπού έδωσαν δείγμα αίματος, το οποίο θα σταλεί στο Ιπποκράτειο για να φανεί ποιοι θα βρεθούν συμβατοί με κάποιον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη. Μια κίνηση που πέρα από τα μπράβο αξίζει και πρέπει να βρει μιμητές! Μακάρι η Αναγέννηση Θαλασσιάς να είναι το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και άλλοι, γιατί όχι και άλλες ομάδες όχι μόνο της Ξάνθης και γενικά της Θράκης και γιατί όχι και ολόκληρης της χώρας, μια κίνηση που δείχνει τον δρόμο για μια κοινωνία πιο ευαίσθητη και πιο ανθρώπινη, μια πιο ουσιαστική κοινωνία που δεν μένει στα λόγια αλλά πράττει.

Επικοινωνήσαμε με τον εμπνευστή της σπουδαίας αυτής κίνησης της ομάδας της Αναγέννησης Θαλασσιάς, τον προπονητή του συλλόγου Γιάννη Αποστολίδη, που μας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θέλουμε να γίνουμε αρωγός, να δείξουμε το δρόμο ώστε κι άλλοι αθλητές, ομάδες και γενικά κι άλλοι συνάνθρωποί μας να ακολουθήσουν. Αν ο κόσμος ήταν ενημερωμένος για το πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση τότε όλοι θα το κάνανε. Δεν φτάνει μόνο να το σκεφτείς, δεν φτάνει μόνο να το πεις, το μόνο που πραγματικά έχει σημασία είναι να το κάνεις πράξη και να γίνεις ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. Είμαστε εγγεγραμμένοι 22.000 εθελοντές δότες στην Ελλάδα των 10.000.000, αν ήμασταν 200.000 θα υπήρχε η πιθανότητα γύρω στο 60%-80% να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ασθενή (που τα περισσότερα είναι παιδιά) στη δικιά μας δεξαμενή. Σε ένα μέρος κάποιος ασθενής περιμένει με αγωνία πάνω απ´ το τηλέφωνο να του πούνε αν βρέθηκε συμβατός δότης ώστε να έχει πιθανότητες να ζήσει και να του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του όπως κάνουμε όλοι μας».