Με συμμετοχές από Καβάλα και ΚΑΟΔ η Α1 Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ! Δύο όμιλοι, πλέι οφ και μονοί ημιτελικοί και τελικοί

Εστάλη την Τρίτη με e-mail σε όλα τα σωματεία η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπου όπως αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση του προηγούμενου μήνα και αποκάλυψε το ThrakiSportS, καταργείται η Α2 Κατηγορία και όλες οι ομάδες θα μετέχουν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα.

Όπως είχαμε επισημάνει και επιβεβαιώνεται και από την προκήρυξη, στην πρώτη φάση αυτού του πρωταθλήματος θα σχηματιστούν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι λογικά όλες οι ομάδες της Θράκης από τους νομούς Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης θα μετέχουν στον ίδιο όμιλο ενώ στον άλλον θα πάνε οι ομάδες από τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Σερρών με πιθανότητα να υπάρξουν ανάλογα με τις συμμετοχές κάποιες προσθαφαιρέσεις.

Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι ότι βάσει προκήρυξης δίνεται δυνατότητα συμμετοχής και στις επαγγελματικές ομάδες της Καβάλας και του ΚΑΟΔ να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΕΚΑΣΑΜΑΘ, συμμετέχοντας σε αυτόν με εφηβικές ομάδες αλλά εκτός συναγωνισμού και υπό την προϋπόθεση ότι κάτι τέτοιο θα το αποδεχθούν και οι υπόλοιπες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, οι όμιλοι θα διεξαχθούν με αγώνες μέσα-έξω για όλες τις ομάδες και στην επόμενη φάση, αυτήν των πλέι οφ, θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο. Θα ακολουθήσουν οι διασταυρώσεις με τον πρώτο κάθε ομίλου να αντιμετωπίζει τον τέταρτο του άλλου και τον δεύτερο τον τρίτο του άλλου. Η πρόκριση θα κρίνεται στις δύο νίκες, με πλεονέκτημα έδρας στις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη διάδα του ομίλου τους.

Οι τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν θα σχηματίσουν τους δύο ημιτελικούς του πρωταθλήματος, που θα είναι μονοί αγώνες σε ουδέτερη έδρα. Το ίδιο θα συμβεί και με τον μεγάλο τελικό, ανάμεσα στους νικητές, ενώ θεσπίζεται και μικρός τελικός (προφανώς για το ενδεχόμενο κάποια ή κάποιες από τις συμμετέχουσες ομάδες στον τελικό να είναι η Ενωση Καβάλας και ο ΚΑΟΔ που υποτίθεται ότι θα συμμετέχουν εκτός συναγωνισμού).

Η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα εξασφαλίσει την άνοδό της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας ενώ δεν προβλέπεται υποβιβασμός, κάτι που σημαίνει ότι προφανώς καθιερώνεται εφεξής η μία κατηγορία στο τοπικό πρωτάθλημα ανδρών και θα εφαρμοστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.