ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πάει για… Φλεβάρη η έναρξη του γυναικείου πρωταθλήματος λόγω έλλειψης ομάδων

Η έλλειψη ομάδων που να συμμετέχουν στο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ μεταφέρει την έναρξή του και την διεξαγωγή του στο… 2016.

Πέρυσι, με την συμμετοχή της Ασπίδας Ξάνθης στην Α2 Κατηγορία, στο τοπικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είχαν απομείνει μόλις 4 ομάδες: ο πρωταθλητής ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Πανσερραϊκός, η Ενωση Καβάλα, οι Πάνθηρες Καβάλας.

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τα υπόλοιπα, αλλά οι ομάδες έδιναν έναν αγώνα τον μήνα (!!!) μέχρι να αναδειχθούν οι Κομοτηναίες πρωταθλήτριες και να παίξουν τα μπαράζ τον Ιούνιο.

Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πού θα αγωνίζεται ο ΓΑΣ, αλλά ακόμα και αν μείνει στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και με δεδομένο τον υποβιβασμό της Ασπίδας Ξάνθης, η κατάσταση δεν θα αλλάξει δραματικά.

Ετσι, οι συμμετέχουσες ομάδες θα είναι λίγες, οι αγωνιστικές επίσης και μοιραία αποφασίστηκε να αργήσει να αρχίσει το πρωτάθλημα παρά να ξεκινήσει Οκτώβρη και να γίνονται παιχνίδια κάθε 4 εβδομάδες.

Η εναρξη του πρωταθλήματος προγραμματίζεται για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016.Θα είναι το μόνο απο τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ όπου δεν προβλέπεται διαδικασία πλέι οφ…