Χάνει οριστικά το ματς με Ξάνθη ο Μάνταλος! Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του θρακιώτη άσου της ΑΕΚ

Αντίστροφα φαίνεται ότι μετράει ο χρόνος για την επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στους αγωνιστικούς χώρους. Η απουσία του άλλαξε όλη την εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, ωστόσο ο Τραϊανός Δέλλας μετράει τις μέρες για να έχει και πάλι τον κομοτηναίο παίκτη στη διάθεση του.

Ο θρακιώτης διεθνής μέσος δείχνει να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Κάθε μέρα που περνάει ο Μάνταλος βάζει όλο και περισσότερη… μπάλα στο πρόγραμμα της προπόνησης. Και συμμετέχει στις ασκήσεις μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, σε ρόλο μπαλαντέρ.

Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του παίκτη στη αγωνιστική δράση, που είχε μπει αμέσως μετά την επέμβαση του τον περασμένο Μάρτιο, θα τηρηθεί ευλαβικά. Ο Δέλλας δεν σκοπεύει να πάρει απολύτως κανένα ρίσκο με την περίπτωσή του Πέτρου Μάνταλου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας ακριβώς χρόνος από την πρώτη συμμετοχή του στην Εθνική Ανδρών αλλά και  έξι μήνες από το χειρουργείο του στο γόνατο. Και ουσιαστικά από τότε θα αρχίσει να φορτσάρει, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι στην αγωνιστική δράση γερός και πανέτοιμος, στα τέλη του μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι αποκλείεται να βρεθεί στην αποστολή της ΑΕΚ στην Ξάνθη στις 29 Αυγούστου και να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Τότε θα διεξαχθεί ο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο Μάνταλος θα ήταν το πρόσωπο του ματς, αν αγωνιζόταν, όπως ήταν στο περσινό φιλικό που είχε διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2014 στα Πηγάδια. Σίγουρα θα ένιωθε περίεργα αν επέστρεφε σαν αντίπαλος σε επίσημο αγώνα στο Skoda Arena, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αργήσει αρκετά ακόμα.

Προφανώς, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Sport24, “δεν αποκλείεται να προκύψει κάποια επανεκτίμηση αν κριθεί απαραίτητο. Πάντα όμως με βάση την ειλημμένη απόφαση να παρθεί κανένα ρίσκο. Έστω και αν ο ίδιος ο Μάνταλος δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει”