Ταξίδεψε στην Τιφλίδα ο Βιντάλ και είδε από την εξέδρα την ματσάρα του Σούπερ Καπ της πρώην και της νυν ομάδας του

Φανταστικός αποδείχθηκε ο τελικός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στην Τιφλίδα, εκεί όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε με το εντυπωσιακό 5-4 στην παράταση τη Σεβίλλη και κατέκτησε για 5η φορά στην ιστορία της τον συγκεκριμένο τίτλο.

Η αναμέτρηση έγινε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας μετά την απόφαση του Μισέλ Πλατινί ο παραδοσιακός αγώνας ανάμεσα στους κατόχους του Champions και του Europa League να μην διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μονακό, όπως είχε καθιερωθεί από το 1998.

Τον αγώνα παρακολούθησε από την εξέδρα και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέις Βιντάλ, που θα ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης αν αγωνιζόταν, αφού πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή από την Σεβίλλη στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο δεν έχει ακόμα δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω απαγόρευσης στους Καταλανούς.

Παρόλα αυτά, προκειμένου να αρχίσει να εγκλιματίζεται με την ομάδα, συμπεριελήφθη στην αποστολή της Μπάρτσα που ταξίδεψε στην Τιφλίδα και είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει δια ζώσης ένα σπουδαίο παιχνιδι. Μόνο ο Νεϊμάρ από τα μεγάλα αστέρια της πρωταθλήτριας Ευρώπης δεν ταξίδεψε λόγω ενοσχλήσεων.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με εκπληκτικό τρόπο! Μόλις στο 3’ ο Μπανέγκα εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ, αφήνοντας «άγαλμα» τον Ντερ Στέγκεν για το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Μέσι έφερε το ματς στα ίσα, απαντώντας με τον ίδιο τρόπο, ενώ στο 16’ η Μπαρτσελόνα έφτασε στο 2-1, με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και πάλι με εκτέλεση φάουλ.

Αφού στο 27΄το γκολ του Σουάρες δεν μέτρησε ως οφσάιντ και στο 41’ ο Άλβες έσωσε τους Καταλανούς από την ισοφάριση, ήρθε στο 44’ ο Ραφίνια για να κάνει το 3-1 μετά από πάσα πάρε – βάλε του Σουάρες.

Το Σούπερ Καπ ήταν ματσάρα και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 54’ ο Σουάρες βγήκε απέναντι από τον Μπέτο και έκανε το 4-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ρέγιες μείωσε σε 4-2.

Το παιχνίδι πήρε απίστευτη τροπή στη συνέχεια. Στο 71’ ο Ματιέ έκανε πέναλτι στον Βιτόλο και ο Γκαμε Λιρό στάθηκε εύστοχος, μειώνοντας σε 4-3, ενώ στο 81’ ο Κονοπλιάνκα (που είχε μπει νωρίτερα σαν αλλαγή) έφερε το ματς στο 4-4, σκορ που πήγε το ματς στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της έξτρα διάρκειας του ματς δεν είχαμε κάποια αξιόλογη φάση, αλλά στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 115’ ο Πέδρο έκανε το 5-4 για τους Καταλανούς.

Η Σεβίλλη έχασε στη συνέχεια δυο τεράστιες ευκαιρίες για να οδηγήσει την αναμέτρηση στα πέναλτι, αλλά τελικά η κούπα πήγε στους «μπλαουγκράνα».