Ο παίκτης που πήγε από τον Άρη στον ΠΑΟΚ, έγινε αρχηγός του δικεφάλου και έρχεται με ελεύθερη μεταγραφή στην Skoda Ξάνθη!!!

Σε ακόμη μια μεταγραφή προχώρησε η ομάδα της Skoda Ξάνθη για το τμήμα Νέων του συλλόγου που μετέχει στο πρωτάθλημαr Κ20 της Super League, καθώς απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή τον πρώην αρχηγό της Κ17 του ΠΑΟΚ Κωνσταντίνο Κώστα.

kosta2Ο Κώστας Κώστα γεννήθηκε στις 29 Μαΐου του 1997 στα Γιαννιτσά, αν και από πολύ μικρός μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη. Πρώη του γνωριμία με το ποδόσφαιρο ήταν στα 6 του χρόνια και την Ακαδημία του Άρη Θεσσαλονίκης οπού θα μείνει μέχρι τα 12 του. Εκεί θα τον τσεκάρουν οι σκάουτερ του ΠΑΟΚ και θα τον αποκτήσουν παρά το νεαρό της ηλικίας του πιστεύοντας πολύ στον ταλαντούχο χαφ. Στον ΠΑΟΚ ο Κώστα θα εξελιχτεί θα βελτιωθεί στα 5 χρόνια που θα αγωνιστεί με τα «ασπρόμαυρα». Μάλιστα ο Κώστα που αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ αγωνίστηκε στο final-4 του 2013 που έγινε στα Πηγάδια, με τον ΠΑΟΚ να θυμίσουμε να αναδεικνύεται πρωταθλητής κερδίζοντας με 1-0 τον Ολυμπιακό, με τον Κώστα μάλιστα να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό.

Ενώ ήταν και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο final-4 της επόμενης σαιζόν που διεξήχθη στο Αγρίνιο, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στα πέναλτι στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό, που μετέπειτα γνώρισε την ήττα από την Skoda Ξάνθη που πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Μάλιστα να σημειώσουμε πως εκείνη την χρονική περίοδο ο Κωνσταντίνος είχε απασχολήσει τους σκάουτερ της Σάλκε, με δημοσιεύματα στην Θεσσαλονίκη να θέλουν τον Γερμανικό σύλλογο να καλοβλέπει την περίπτωση του 17χρονου τότε χαφ του ΠΑΟΚ.

Την περσινή σαιζόν ο ταλαντούχος χαφ επέλεξε να μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και να μην αγωνιστεί κάπου δίνοντας βάση στα μαθήματα, καθώς είχε μπροστά του τον «γολγοθά» των πανελλήνιων. Ο 18χρονος χαφ που είναι και εξαιρετικός μαθητής τα πήγε περίφημα, και όλα δείχνουν πως θα φοιτήσει στο τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου και έτσι θα μπορεί να παίζει παράλληλα μπάλα και σε υψηλό επίπεδο, με τους ιθύνοντες της Ακαδημίας της Ξάνθης να κινούνται άμεσα και να προχωρούν στην απόκτηση του, προσθέτοντας ακόμη μια εξαιρετική λύση στην ταλαντούχα ομάδα Κ20 του συλλόγου.