Με 32 ομάδες το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης! Αναλυτικά οι ομάδες και τα γκρούπ δυναμικότητας

Με την συμμετοχή 32ομάδων θα πραγματοποιηθεί το φετινό Κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, που ξεκινά στο τέλος του μήνα, σε νέα μορφή και με αισιοδοξία για έναν πετυχημένο θεσμό.

Όπως είχατε διαβάσει πρώτοι στο ΤhrakiSportS (θυμηθείτε αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ), το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης φέτος θα έχει αρκετές αλλαγές που θα το κάνουν πιο δυνατό και πιο ανταγωνιστικό, με τον πρώτο γύρο να διεξάγεται σε ομίλους, με τις ομάδες να χωρίζονται σε γκρούπ δυναμικότητας. Από τον κάθε όμιλο θα προκριθούν στην επόμενη φάση, τους «16», οι δύο πρώτοι των οκτώ ομίλων που θα δημιουργηθούν, με τους αγώνες να ξεκινούν το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου.

Στο φετινό θεσμό θα μετέχουν 14 ομάδες της Α’ κατηγορίας, οι 13 που απέμειναν στην Β’ κατηγορία (θυμηθείτε ΕΔΩ τις αποχωρήσεις και ποιές ειναι αυτές), ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η απόφαση 5 σωματείων της Γ’ να μετέχουν, παρότι η συμμετοχή τους δεν ήταν υποχρεωτική δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στον θεσμό, με πιο αξιοσημείωτη και ικανοποιητική να είναι η παρουσία του Αετού Τοξοτών που επιστρέφει δυναμικά στο ερασιτεχνικό λαμβάνοντας μέρος και στο Κύπελλο. Οι υπόλοιπες ομάδες της Γ’ κατηγορίας που θα μετέχουν στον θεσμό είναι οι Εθνικός Κιμμερίων, Α.ΠΟ. Ξάνθης, Ρεμβιακός 2011 και Νέα Ασπίς Πηγαδίων.

Θυμίζουμε πως η κλήρωση τόσο για το Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης όσο και για τα πρωταθλήματα θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 17 Αυγούστου στις 20:00 στο Επιμελητήριο Ξάνθης, ενώ τα παιχνίδια των ομίλων του Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 22-23/8(1η αγωνιστική), 26-27/8(2η αγωνιστική), 29-30/8 (3η αγωνιστική). Θυμίζουμε επίσης πως οι ομάδες της Γ’ Κατηγορίας θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ οι ομάδες του Α’ γκρούπ θα παίξουν όλα τα παιχνίδια των ομίλων εκτός έδρας.

Πάμε όμως να δούμε πως θα χωριστούν στα 4 γκρούπ δυναμικότητας οι 32 ομάδες που θα μετέχουν στο Κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης. Στο Α γκρούπ θα είναι οι 8 ομάδες που πέρσι τερμάτισαν  στις θέσεις 1-8 της Α’ κατηγορίας, ενώ στο Β γκρούπ θα είναι οι υπόλοιπες 6 ομάδες της Α’ κατηγορίας συν τις 2 από τις 5 ομάδες της Γ’ που θα προκύψουν από κλήρωση μεταξύ τους. Στο Γ γκρούπ δυναμικότητας θα βρίσκονται 8 ομάδες της Β’ κατηγορίας, που θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση καθώς από τις 13 συνολικά ομάδες τις Β’ οι 8 θα μπουν στο Γ γκρούπ και οι πέντε που θα περισσέψουν στο Δ γκρούπ μαζί με τις 3 ομάδες που θα περισσέψουν από την Γ’ κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα:

Α γκρούπ

Άρης Αβάτου

Ορφέα Puma Ξάνθης

Αναγέννηση Θαλασσιάς

Ηρακλής Ζυγού

Αστέρας Μαγικού

ΑΟ Βιστωνίδα

Ασπίδα Ξάνθης

Εχίνος Σπορ

Β γκρουπ

Ερμής Μάνδρας

Ελπίς Γενησέας

ΑΕ Ξάνθης

Κεραυνός Λευκόπετρας

Άρης Πετεινού

Νέστος Κύρνου

+2 ομάδες της Γ΄ κατηγορίας

Γ γκρούπ

Οι 8 ομάδες τις Β’ κατηγορίας που θα προκύψουν έπειτα από κλήρωση.

Δ γκρούπ

Οι 5 ομάδες της Β’ κατηγορίας που θα περισσέψουν απο το Γ γκρούπ συν τις 3 από την Γ’ κατηγορία που θα περισσέψουν απο την κλήρωση για το Β γκρούπ.