Επέκταση της συνεργασίας του Εθνικού με την ΓΕΑ προανήγγειλε ο Σάκης Μουστακίδης

Την επέκταση της συνεργασίας με την Γυμναστική Εταιρεία Αλεξανδρούπολης έθεσε ως στόχο ο Σάκης Μουστακίδης μέσα από την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται παίκτες που δεν χρειάζεται ο Εθνικός να παραχωρηθούν στη ΓΕΑ ώστε να αποκτήσουν εμπειρία από αγώνες, ενώ παράλληλα παίκτες τα δελτία των οποίων εξασφαλίζει η ομάδα της Α2 δεν αποκλείεται τελικά να καταλήξουν να αγωνίζονται στον Εθνικό.

“Πιστεύω ότι θα υπάρξει και μια καλύτερη συνεργασία με την ΓΕΑ έτσι ώστε να στέλνουμε κάποιους αθλητές που θα παίζουν, θα προετοιμάζονται, να κάνουν κάποια παιχνίδια σε επίπεδο Α2”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μουστακίδης.

Ωστόσο αίσθηση προκάλεσε ότι λίγες μέρες μετά από αυτήν την δήλωση, ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, το ένα από τα πέντε συμβόλαια που έχει ο Εθνικός, παραχωρήθηκε μεν σε ομάδα της Α2 αλλά όχι στην ΓΕΑ αλλά στον Ηρακλή Χαλκίδας, όπως φέρεται να ήταν η επιθυμία του παίκτη.

Η κίνηση αυτή πάντως δείχνει ότι τα συμβόλαια δεν αποτελούν εμπόδιο για την παραχώρηση παικτών που αποδεδειγμένα είναι εξελίξιμοι, αλλά χρειάζονται αγώνες και δύσκολα θα τους δοθεί τέτοια δυνατότητα σε επίπεδο Α1 Κατηγορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται οι διεθνείς με την Εθνική Εφήβων Παρασκευάς Τσέλιος και Σωκράτης Χαραλαμπίδης να βρεθούν τη νέα σεζόν στη ΓΕΑ, εκτός και αν στραβώσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός και κριθεί απαραίτητη η παρουσία τους στη μεγάλη ομάδα για να γεμίσει το ρόστερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουστακίδης έχει ζητήσει ει δυνατόν να έχει δύο παίκτες για κάθε θέση, αλλά αυτή τη στιγμή, μετά και την μεταγραφή Κοντοστάθη, επισήμως έχουν μείνει τέσσερα άτομα, από τα οποία μόνον οι δύο ήταν βασικοί στο περσινό πρωτάθλημα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι προέρχεται από τις ακαδημίες, θέλει οι παίκτες να αποκτούν εμπειρίες και να εξελίσσονται, αν και διευκρίνισε ότι δεν είναι εύκολο να βγάζει κάθε χρόνο η Αλεξανδρούπολη και ο Εθνικός παίκτες επιπέδου του Ραφαήλ Κουμεντάκη και του Ανέστη Δαλακούρα, που στελεχώνουν πια την Εθνική Ανδρών…