Photos: Τα κλικ από την ισοπαλία του Πανθρακικού στην Καβάλα και η κριτική του φιλικού αγώνα στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ισόπαλος με σκορ 2-2 αναδείχθηκε ο Πανθρακικός το απόγευμα του Σαββάτου στην Καβάλα, με αντίπαλο τον ΑΟΚ, στο τέταρτο φιλικό προετοιμασίας της ομάδας, δύο ακριβώς εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Έπειτα από το φιλικό της 26ης Ιουλίου μεταξύ των δύο ομάδων στο Βώλακα της Δράμας, που ήταν και το πρώτο φετινό για την ομάδα μας, ο Πανθρακικός αντιμετώπισε ξανά την Καβάλα, αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενος, στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

Ο Μάνουελ Ρόκα ξεκούρασε ορισμένους ποδοσφαιριστές, που δε μετείχαν στην αποστολή, έδωσε ευκαιρία συμμετοχής σε νέους, όπως οι Παπαχρήστος, Μουδούρογλου, Μαρκόπουλος και Νικόλτσης, περισσότερο χρόνο στο νεοαποκτηθέντα Χαβίτο, ενώ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι τον Μεχία, μετά και την επιστροφή του τελευταίου από την Ονδούρα και τις υποχρεώσεις που είχε με την Εθνική του ομάδα.

Ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ. Αφού στο πρώτο 10λεπτο ο Μαρκόπουλος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του ΑΟΚ, ήρθε στο 16’ ο Νικόλτσης να ανοίξει το σκορ, μετά τη συνεργασία του με τον Ζδράβο-Ρίζο. Αφού έκλεψε την μπάλα λίγο μετά τη σέντρα και έφτασε με τη μαχητικότητά του μέχρι τη μεγάλη περιοχή, νίκησε στον τετ α τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Ο επιθετικός της ομάδας της Κομοτηνής αποτέλεσε άλλωστε την μορφή του αγώνα. Ήταν ο σκόρερ και του δεύτερου τέρματος της ομάδας της Κομοτηνής, ενώ είχε μια νέα ευκαιρία στο 24’, με σουτ που δε βρήκε το στόχο. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά, με το 0-1 να μη διατηρείται ωστόσο  ως τη λήξη του ημιχρόνου, αφού ένα λεπτό πριν αυτό ολοκληρωθεί ο Δουμάνης ισοφάρισε σε 1-1 μετά από ασίστ που δέχθηκε από τον Βλάση Καζάκη, σε ένα καθαρά θρακιώτικο σε δημιουργία και εκτέλεση τέρμα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο προπονητής του Πανθρακικού έκανε 4 αλλαγές, με τους Ποτουρίδη, Παπαρούνα, Λαδάκη και Χασομέρη να αντικαθιστούν τους Παπαχρήστο, Ζδράβο, Ηλιάδη και Μουδούρογλου αντίστοιχα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός εμφάνισε σημάδια κούρασης, κάτι που είναι λογικό με δεδομένα τα συνεχόμενα φιλικά καθώς και το ότι η ομάδα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας.

Στο 60’ ο Μάνουελ Ρόκα έκανε ακόμη τρεις αλλαγές, με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μεχία και Χαβίτο να εισέρχονται στο παιχνίδι αντί των Σερφά και Ψάλτη. Στο 62’ ο Νικόλτσης έφτασε πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά το σουτ του μετά από πολύ ωραία ατομική ενέργεια έφυγε λίγο άουτ.

Στο 81’ ο Μαρκόπουλος είχε μεγάλη ευκαιρία με σουτ από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του ίδιου ποδοσφαιριστή, ύστερα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Χαβίτο από τα δεξιά κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της Καβάλας. Στο 86’ ο Μαρκόπουλος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, μετά από συνεργασία των Νικόλτση και Χαβίτο, αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το 1-1 έγινε 2-2 μέσα δύο λεπτά στην εκπνοή ουσιαστικά του παιχνιδιού. Στο 88’ ο Μπλιος έβαλε μπροστά στο σκορ στην Καβάλα, όμως με τη σέντρα ο Πανθρακικός έφτασε στην ισοφάριση, με τον Νικόλτση να σκοράρει για δεύτερη φορά, έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ασίστ του Χαβίτο από δεξιά.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία μετά από τρία φιλικά με ισάριθμες νίκες για την ομάδα της Κομοτηνής, η οποία θα συνεχίσει την προετοιμασία της κανονικά με προπόνηση το απόγευμα της Κυριακής, ενόψει του φιλικού παιχνιδιού της Τρίτης 11 Αυγούστου, με αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο ΔΑΚ Κομοτηνής, το οποίο θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Πασχαλάκης (60’ Αθανασιάδης), Ζδράβος (46’ Παπαρούνας), Σέτι, Μελίσσης, Σερφά (60’ Μεχία), Παπαχρήστος (46’ Ποτουρίδης), Ηλιάδης (46’ Λαδάκης), Ψάλτης (60’ Χαβίτο), Μουδούρογλου (46’ Χασομέρης), Μαρκόπουλος, Νικόλτσης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΛΑΣΚΑΡΗ ΤΣΟΥΤΣΑ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ