Το ευχαριστώ του Κλέιτον σε Ξάνθη και Πανόπουλο!

Ο Σίλβα Κλέιτον σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση εξηγεί γιατί δεν έμεινε στην Ελλάδα και την Ξάνθη, και αποθεώνει Πανόπουλο και Skoda Ξάνθη.

Ο πρωην πια μεσοεπιθετικός της Ξάνθης, παρόλο που τον διεκδίκησαν Βέροια, Ηρακλής και Πανιώνιος, επέλεξε την Ελάζιγκσπορ, η οποία μετέχει στην Β΄ κατηγορία της Τουρκίας. Μίλησε στο  gazzetta για την επιλογή του και είπε:

«Κοίτα, η Ελάζιγκσπορ δεν συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες του τουρκικού ποδοσφαίρου. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, το οικονομικό έπαιξε σίγουρα σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου όπως επίσης και το γεγονός πως οι άνθρωποι της ομάδας μου μίλησαν σωστά και μου ανέλυσαν το πλάνο τους. Ο σύλλογος έχει στόχο να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία κάτι που αποτελεί πρόκληση για μένα. Προσπαθεί να φτιάξει μία καλή ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Αυτοί ήταν οι λόγοι που με έφεραν στην Ελάζιγκσπορ».

Προτάσεις από την Ελλάδα ουκ ολίγες, ωστόσο καμία δεν ικανοποίησε τον Κλέιτον. «Ναι, δεν έμεινα ικανοποιημένος από τις προτάσεις που μου έγιναν. Δεν είμαι πάντως πικραμένος που φεύγω από την Ελλάδα. Είμαι 32 ετών και δεν σου κρύβω πως σε αυτή την ηλικία έψαχνα ένα καλό συμβόλαιο, το οποίο βρήκα στην Τουρκία. Ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά τον εαυτό του. Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ αλλά τι προσφέρει μία ομάδα».

«Δυστυχώς στην Ελλάδα τούτη δεν είναι η καλύτερη περίοδος. Υπάρχουν προβλήματα. Στην Skoda Ξάνθη, ωστόσο όλα ήταν εντάξει. Με την ευκαιρία της συνέντευξης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Skoda Ξάνθη και τον κ. Πανόπουλο που ήταν κύριος απέναντι μου. Η ομάδα μου άνοιξε πόρτες. Ήταν ότι καλύτερο για μένα, όλοι τους επαγγελματίες, δεν είχα κανένα παράπονο από την συνεργασία μας».

Ο Κλέιτον τονίζει πως άπαντες του φέρθηκαν άψογα στην πόλη της Θράκης. «Δεν ήθελα να τους απογοητεύσω. Με πίστεψαν και έπρεπε να τους δικαιώσω. Πρώτα από όλα έπρεπε να το πράξω για τον εαυτό μου. Τι να πω πραγματικά για την Skoda Ξανθη; Μου στάθηκαν όλοι. Από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον φροντιστή. Όλη η πόλη και οι οπαδοί μου φέρθηκαν άψογα».

Η παρουσία του στην Skoda Ξάνθη κατά γενική ομολογία ήταν εντυπωσιακή, όμως, όπως σημειώνει δεν ήταν η κορυφαία της καριέρας του. «Ήταν μία πολύ καλή χρονιά στην Skoda Ξάνθη, αλλά δεν ήταν η μόνη. Ως καλύτερη σεζόν θα χαρακτήριζα την πρώτη μου στην Καϊσέρισπορ. Επίσης ήταν πολύ καλή χρονιά στην Λάρισα, όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο το 2007.

Μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του με την Ελάζιγκσπορ, δηλώνει απόλυτα έτοιμος για να μπει στην μάχη.

«Νιώθω πολύ καλά με το σώμα μου. Είμαι σε καλή κατάσταση και ευχαριστώ τον Θεό που δεν είχα τραυματισμούς. Όσο μεγαλώνεις ωριμάζεις ποδοσφαιρικά. Δεν είμαι το ίδιο γρήγορος όπως τα προηγούμενα χρόνια, όμως νιώθω πιο ώριμος. Eχω αυτοπεποίθηση ως ποδοσφαιριστής, πιστεύω στον εαυτό μου και αυτό με βοήθησε στην καριέρα μου».