Συνάντηση Γκιρτζίκη στο Περιστέρι με τον δήμαρχο και δηλώσεις για την επόμενη μέρα της Εθνικής

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης βρέθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου την Πέμπτη για το ματς του Ατρομήτου με την ΑΙΚ Στοκχόλμης και στα επίσημα είχε θερμή χειραψία με τον δήμαρχο Περιστερίου Θ. Παχατουρίδη, την οποία απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός της InTime.

O Ξανθιώτης παράγοντας, στο περιθώριο του αγώνα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον πρώην πρόεδρο της UEFA, Λέναρντ Γιόχανσον. Ομως οι δημοσιογράφοι αναζήτησαν από τον  ισχυρό άνδρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας δηλώσεις και για την Εθνική Ελλάδος, δεδομένου ότι είχε προγραμματιστεί και ΔΣ με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την Εθνική.

Ο Γ. Γκιρτζίκης επανέλαβε πως είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζεται με μεγάλη σοβαρότητα. «Είναι ένα θέμα που μας… καίει. Μπορώ να σας πω ότι έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για την Εθνική. Όταν πρέπει η ΕΠΟ θα ανακοινώσει όλες της τις αποφάσεις για το καλό της ομάδας», τόνισε στο gazzetta. 

Για το θέμα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας των ανδρών από τον Κώστα Τσάνα (σ.σ. ξανά σε ρόλο υπηρεσιακού) εξήγησε πως «δεν διαψεύδω αλλά ούτε και επιβεβαιώνω κάτι. Ότι πρέπει να γίνει θα γίνει».

Την ίδια στιγμή την Πέμπτη κυκλοφόρησε η πληροφορία πως υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής για τα ματς με Φινλανδία – Ρουμανία αναλαμβάνει για 2η φορά μέσα σε 9 μήνες ο Κώστας Τσάνας. Ο ίδιος σε επικοινωνία που είχε μαζί του το gazzetta διευκρίνισε πως δεν του έχει γίνει ακόμα επίσημη προσέγγιση, ωστόσο δεν απέκλεισε να γίνει πράξη ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Βάσει των ίδιων πηγών την Ελπίδων θα κοουτσάρει μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Σέρχιο Μαρκαριάν ο Μιχάλης Ιορδανίδης. Επίσης, εντός της ημέρας αναμένεται να επικυρωθεί η συναινετική λύση του συμβολαίου ΕΠΟ -Μαρκαριάν, με τον Ουρουγουανό να είναι ήδη… φευγάτος και να αποχωρεί χωρίς να διεκδικεί το παραμικρό ευρώ αποζημίωσης.

Επίσης αναζητάται και μία φόρμουλα για την αποχώρηση των Καραγκούνη – Κωστένογλου, που λέγεται ότι έχουν μια ρήτρα αποζημίωσης που αγγίζει τις 300.000 ευρώ και ανησυχεί τους διοικούντες, όχι μόνο σε σχέση με το ποσό αλλά και με την εικόνα που θα εκπέμψει μια αποπομπή του Γ. καραγκούνη από την Εθνική. Φημολογείται πάντως πως για την θέση του φλερτάρει ο Αντώνης Νικοπολίδης. Επισήμως η ΕΠΟ πάντως δεν έχει πάρει θέση για όλα αυτά.