Η μεταγραφή του Μήτρογλου στην Μπενφίκα και ο Θρακιώτης που άνοιξε τον δρόμο των Ελλήνων για τους «αετούς» της Λισσαβόνας

Παίκτης της Μπενφίκα θα είναι για τον επόμενο ένα χρόνο ο Καβαλιώτης στην καταγωγή πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου, καθώς συμφωνήθηκε ο δανεισμός του από την Φούλαμ, με τους Πορτογάλους να διατηρούν το δικαίωμα να τον αποκτήσουν καταβάλλοντας την οψιόν αγοράς που είναι στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

maxairidis benficaΟ διεθνής Έλληνας επιθετικός συνεχίζει μια παράδοση που έχει χτιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, με τους «αετούς» της Λισσαβόνας να αποκτούν και να επενδύουν σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συνολικά μαζί με τον Μήτρογλου οι Έλληνες που έχουν φορέσει την φανέλα της Μπενφίκα γίνονται έξι. Πόσοι όμως θυμούνται πως πέρα από τους Τάκη Φύσσα, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη και πιο πρόσφατο τον εν ενεργεία παίκτη της Μπενφίκα Ανδρέα Σάμαρη, ο πρώτος Έλληνας που φόρεσε την φανέλα των Πορτογάλων είναι πρώην παίκτης της Ξάνθης;

Ο λόγος για τον Δραμινό στην καταγωγή Τριαντάφυλλο Μαχαιρίδη.

ÌÁÑÔÓÅËÏ ÍÉÊÏËÁÉÄÇÓ ÌÁ×ÁÉÑÉÄÇÓ  / ÐÑÙÔÇ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÁÅÊΝα θυμίσουμε πως ο «Ντάφυ» αποκτήθηκε από την Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2013 από τον Πανδραμαϊκό. Μετά από 2,5 χρονιά στην Ξάνθη με 48 συμμετοχές και δύο γκολ, ο Μαχαιρίδης θα πάρει μεταγραφή για την ΑΕΚ, μαζί με τον συμπαίκτη του στην Ξάνθη Βεριντιάνο Μαρτσέλο αλλά και έναν ακόμη Θρακιώτη, τον επιθετικό μέχρι τότε του Απόλλωνα Αθηνών Ντέμη Νικολαΐδη.

Μετά από μια χρονιά στην ΑΕΚ ο Μαχαιρίδης ανηφόρισε για την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ, για να φτάσουμε το 1999 που πήρε μεταγραφή στους «αετούς» της Λισσαβόνας με το κόστος της μεταγραφής του να φτάνει τα 200 εκατομύρρια δραχμές. Μετά την Μπενφίκα ο Μαχαιρίδης αγωνίστηκε ακόμη σε Καλαμάτα, την Κυπριακή Αλκή Λάρνακας και την Δόξα Δράμας οπού και έκλεισε την καριέρα του.