Υποβιβάστηκε η Κέρκυρα του Σάκη Τσιώλη και μένει στην Super League ο Λεβαδειακός του Άκη Μάντζιου

Πέρυσι τέτοια εποχή αναμετρώνταν στα γήπεδα σε φιλικούς αγώνες, ως προπονητής ο ένας του Πανθρακικού και ο άλλος της Ξάνθης. Φέτος έμελλε να έχουν φύγει από τις δύο ομάδες της Θράκης και να αναμετρώνται μέσω των συλλόγων τους στα… δικαστήρια.

Ο λόγος για τον Σάκη Τσιώλη και τον Άκη Μάντζιο. Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης έχει συμφωνήσει με την ομάδα της Κέρκυρας. Ο πρώην του Πανθρακικού κάθεται στον πάγκο του Λεβαδειακού. Οι δυο ομάδες έδιναν μάχη για την παραμονή στην Super League στις δικαστικές αίθουσες.

Η Κέρκυρα αγωνιστικά παρέμεινε, όμως κινδύνευε με υποβιβασμό λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της. Την θέση της διεκδικούσε ο Λεβαδειακός, αλλά και ο Απόλλων Σμύρνης, πρώτος επιλαχών στην βαθμολογία από το πρωτάθλημα της Football League.

Σε πρώτο βαθμό από την πειθαρχική επιτροπή της Super League η Κέρκυρα είχε δικαιωθεί, όμως Λεβαδειακός και Απόλλωνας έκαναν έφεση, διεκδικώντας τον υποβιβασμό της ομάδας του νησιού των Φαιάκων λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Κασσιόπη – Κέρκυρα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες και εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Αποτελεί δικαίωση για Λεβαδειακό και Απόλλωνα. Η Κέρκυρα υποβιβάζεται με τελεσίδικη απόφαση. Θεωρητικά τίθεται ζήτημα ποιος εκ των Λεβαδειακού και Απόλλωνα θα καταλάβει την θέση Ομάδα Α, όπως είχε τοποθετηθεί στην κλήρωση του πρωταθλήματος.

Από την στιγμή πάντως που δεν έχει ακόμα επικυρωθεί η περσινή βαθμολογία από την 6η θέση και κάτω (!!!), θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι αυτή που θα παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία ως αντίπαλος της Ξάνθης και του Πανθρακικού θα είναι η ομάδα του Λεβαδειακού των Άκη Μάντζιου και Γιάννη Πλαβούκου καθώς η Κέρκυρα θα υποβιβαστεί σε τυπικά εν εξελίξει πρωτάθλημα!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.