Europa League: Με νέο γκολ Μαρσελίνιο πέρασε ο Ατρόμητος, πρόκριση και για ΠΑΟΚ στην Σλοβακία

Με ένα ακόμα τέρμα από τον Μαρσελίνιο, που ήταν ο πρωταγωνιστής και στο πρώτο παιχνίδι πριν μία εβδομάδα, ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 την ΑΙΚ Στοκχόλμης και στο Περιστέρι και με δυο νίκες προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League.

Ο Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός της Ξάνθης ήταν ξανά ο κορυφαίος της αναμέτρησης, η οποία διεκόπη για περίπου μία ώρα λόγω μπλακ άουτ και ολοκληρώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ετσι ο Ατρόμητος θα δώσει το παρών στην κλήρωση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην κληρωτίδα θα μπει και ο ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά αν και βρέθηκε να χάνει στην Σλοβακία από την Σπάρτακ και παρόλο που είχε απέναντί του για ακόμα μια φορά μια αρκετά εχθρική διαιτησία, πήρε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 από την Σπαρτακ υπό το βλέμμα και του μεγαλομετόχου του και ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδη.

Υπενθυμίζεται ότι στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Europa League θα μπει και ο Παναθηναϊκός, που υποβαθμίστηκε στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά την βαριά ήττα με 3-0 από την Μπριζ το βράδυ της Τετάρτης. Ετσι στην κληρωτίδα θα έχουμε τριπλή ελληνική συμμετοχή, αλλα μηδαμινή κυπριακή.

Βλέπετε η Πέμπτη αποδείχθηκε σε βατερλών για τις ομάδες από την Μεγαλόνησο. Είχαμε αποκλεισμό για Ομόνοια, Απόλλων και ΑΕ Κιτίου που έφεραν αντίστοιχα ισοπαλία (2-2) εντός έδρας με Μπρόντμπι, ήττα (1-0) εκτός με Καμπάλα και ήττα (1-0) εντός με Μπορντό. Η Κύπρος μένει λοιπόν απο πολύ νωρίς χωρίς εκπροσώπηση στον θεσμό.

Ωστόσο θα μετέχει στην κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League χάρη στον ΑΠΟΕΛ – την ίδια ώρα που η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Αστέρας Τρίπολης σε αυτούς των ομίλων του Europa League.