ΕΠΣ Έβρου: Προς κατάργηση της Γ’ Κατηγορίας και παράταση στην προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής

Όπως συμβαίνει και στους γειτονικούς νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και γενικά της χώρας, φθίνει το ενδιαφέρον στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από τον κανόνα αυτόν δεν εξαιρείται και ο νομός Έβρου.

Έτσι, η μικρή σχετικά συμμετοχή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση της Γ’ Κατηγορίας, που είχε αποφασιστεί να επανασυσταθεί από τον προσεχή Σεπτέμβριο και για τον λόγο αυτόν είχαν γίνει μάλιστα και μπαράζ παραμονής στην Β’ Κατηγορία, τα οποία πλέον καθίστανται άνευ αντικειμένου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελάχιστοι παράγοντες δήλωσαν συμμετοχή μέχρι την περασμένη Δευτέρα 3 Αυγούστου, οπότε και έληγε η προθεσμία. Ωστόσο επειδή έγινε αντιληπτό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η μη δήλωση συμμετοχής δεν ήταν συνειδητή επιλογή, δόθηκε άτυπα μια ολιγοήμερη παράταση.

Έτσι, ακόμα και όσοι δεν δηλώθηκαν εμπροθέσμως θα γίνουν δεκτοί στον σχηματισμό των κατηγοριών, καθώς αρκετοί παράγοντες δεν φρόντισαν εγκαίρως να υποβάλουν τα χαρτιά συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου. Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκαθαρίσουν και οι κατηγορίες.

Υπό τις παρούσες συνθήκες πάντως, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να επανασυσταθεί η Γ’ Κατηγορία, όπως αρχικά σχεδιαζόταν. Σε κάθε περίπτωση επανέρχεται η Α’ Κατηγορία σε έναν ενιαίο όμιλο 14 ομάδων και όλες οι υπόλοιπες θα σχηματίσουν μάλλον τρεις ομίλους στην Β’ Κατηγορία που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα απαρτίζονται ο καθένας από 10 με 12 ομάδες, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Νεώτερα αναμένονται στα μέσα της άλλης εβδομάδας, οπότε και θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου για να εξετάσει τις δηλώσεις συμμετοχής και να καθορίσει τις λεπτομέρειες για τον καταρτισμό των ομίλων και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των κληρώσεων.