Ο Γκιρτζίκης “τελείωσε” από την Εθνική Ομάδα καί τον Μαρκαριάν καί τον Καραγκούνη, έχοντας ως “οδηγό” τον… Ρεχάγκελ

Παρελθόν από τα πόστα τους στην Εθνική Ελλάδας αποτελούν οι Σέρχιο Μαρκαριάν και Γιώργος Καραγκούνης, έπειτα από απόφαση του ξανθιώτη προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει δημοσίευμα της «Sportday» σύμφωνα με το οποίο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν θέλησε να κρατήσει έναν εκ των δύο, στο δίλημμα που είχε τεθεί για την παραμονή του ενός ή του άλλου. Για τον λόγο αυτό, ειδοποίησε τους δύο άνδρες και τους ανακοίνωσε την απόφασή του.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας, που συνήθως έχει καλό ρεπορτάζ στα θέματα της Εθνικής Ομάδας, αμφότεροι υπέγραψαν τη λύση της συνεργασίας τους και αναμένεται και επίσημη τοποθέτηση από την Ομοσπονδία. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις ίσως και να καθυστερήσουν, δεδομένης της απουσίας του Γκιτζίκη στο εξωτερικό για θέματα σχετικά με τις δημόσιες σχέσεις της Ομοσπονδίας.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν θέλησε να περιμένει άλλο την απάντηση του Ουρουγουανού τεχνικού, αν μένει στην απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σε περίπτωση παραμονής ή μη του Έλληνα τεχνικού διευθυντή, ενώ φέρεται πως έχει έτοιμη την… λύση μετά την αποχώρηση του Γιώργου Καραγκούνη, μ’ έναν άλλον παίκτη της Εθνικής Ελλάδας του 2004 που σήκωσε Ευρωπαϊκό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, για αντικαταστάτης του «Κάρα» προορίζεται ένας πρώην διεθνής άσος της Εθνικής, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης με τον Καραγκούνη περίπου την ίδια περίοδο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και βρισκόταν και αυτός στον άθλο της Πορτογαλίας το 2004.

Αυτό που όμως πρέπει να τρέξει άμεσα είναι και η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Εθνικής, διότι δεν αργούν τα ματς με Φινλανδία (4/9) και Ρουμανία (7/9), έστω και αν το πουλάκι της πρόκρισης πέταξε οριστικά κόντρα στα Νησιά Φερόε. Πλέον η ΕΠΟ θα πρέπει να ψάξει είτε για μεταβατική λύση είτε για τον άνθρωπο που θα μας οδηγήσει και στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας, έχοντας το πλεονέκτημα να δοκιμάσει την ομάδα από τώρα, όπως έκανε ο Ρεχάγκελ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός είχε αναλάβει από το καλοκαίρι του 2001, οδήγησε την Εθνική στους τελευταίους αγώνες της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2002 (με την ξεγυρισμένη πεντάρα από την Φινλανδία αλλά και την ιστορική ισοπαλία με την Αγγλία με το γκολ του Ντέμη και την ισοφάριση του Μπέκαμ στις καθυστερήσεις). Και μετά ξεκίνησε η πορεία στα προκριματικά του Euro 2004, με την γνωστή κατάληξη.

Προφανώς αυτό είναι το παράδειγμα που θέλει να ακολουθήσει πλέον και ο Γκιρτζίκης, με την διαφορά όμως ότι έχει τον χρόνο να τον πιέζει για να λάβει την όποια απόφαση – και συνήθως τέτοιες αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται βιαστικά…

 width=