Καταρχήν συμφωνία του Γρηγόρη Κοντοστάθη να αφήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για τον Ηρακλή Χαλκίδας

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ετοιμάζεται να κάνει ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, καθώς φέρεται έτοιμος να αφήσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η νέα του στάση θα είναι ο Ηρακλής Χαλκίδας σύμφωνα με όσα μετέδωσε το greekvolley, που αναφέρει ότι ο εβρίτης παίκτης αποφάσισε να συνεχίσει σε μια ομάδα για να έχει ρόλο βασικού λίμπερο.

Η ιστοσελίδα υπενθυμίζει ότι ο Κοντοστάθης εκτός από λίμπερο είναι και ακραίος ενώ έχει αγωνιστεί με επιτυχία στο μπιτς βόλεϊ, όπου ήταν μέλος ο παίδας και έφηβος της Εθνικής Ομάδας με παρτενέρ με τον Γιάννη Καβαρατζή.

Ωστόσο, αν και από την αθηναϊκή ιστοσελίδα παρουσιάζεται ως βέβαιη η μετακίνηση, μόλις μία εβδομάδα πριν ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης και ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης τον είχαν ανακοινώσει ως έναν από τους πέντε παίκτες που διαθέτουν συμβόλαια με τον Εθνικό.

Δεδομένης λοιπόν της επιθυμίας του παίκτη, βάση του δημοσιεύματος, να πάει σε μια ομάδα όπου θα αγωνίζεται ως βασικός, έστω κι αν αυτή θα είναι κατώτερης κατηγορίας, θα πρέπει να αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που έχει το δελτίο του.

Θα το δώσει η διοίκηση του Εθνικού και αν ναι, θα απαιτήσει ανταλλάγματα και ποια θα είναι αυτά; Ή δεν θα σταθεί εμπόδιο, όπως για παράδειγμα δεν στάθηκε εμπόδιο πέρυσι στην παραχώρηση της ελευθέρας του Νίκου Αγγελόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος είχε πρόβλημα με την θέση του πασαδόρου;

Σε κάθε περίπτωση, μια πιθανή μετακίνηση στον Ηρακλή Χαλκίδας μόνο ως υποβάθμιση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Γρηγόρη Κοντοστάθη, καθώς η ομάδα έχοντας προπονητή τον έμπειρο Σπύρο Γκολίτση χτίζει ρόστερ για να χτυπήσει την άνοδο στην Volley League.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε από την ομάδα της Εύβοιας, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην Α2 Κατηγορία, η απόκτηση και του διεθνούς Ζένια Γκόρτσιανιουκ, ενός παίκτη που έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ στην ΑΕ Κομοτηνής και απέκτησε σε αυτήν την πόλη την ελληνική ιθαγένεια.