Με συμμετοχές από Ασπίδα Ξάνθης, ΓΑΣ, ΑΕ Κομοτηνής, ΚΑΟΔ και Καβάλα το νέο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ!

Ριζικές θα είναι οι αλλαγές από τη νέα αγωνιστική περίοδο στο Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όχι μόνο ως προς τον τρόπο της διοργάνωσής του (θα καταλήγει με ένα φάιναλ φορ στο οποίο θα συμμετέχουν δύο ομάδες από την Θράκη και δύο από την Ανατολική Μακεδονία) αλλά και ως προς τις συμμετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια θα υπάρχει δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτό ομάδες που αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα, υπό την προϋπόθεση ότι στο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα κατεβάσουν ομάδες με παίκτες που θα έχουν ηλικία ως 20 ετών.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο αναβαθμισμένο Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ η Ασπίδα Ξάνθης, ο ΓΑΣ Κομοτηνή αλλά και η ΑΕ Κομοτηνής, δηλαδή οι τρεις ομάδες της Θράκης που μετέχουν στην Γ’ Εθνική. Μάλιστα, ήδη η ΑΕ Κομοτηνής καλωσόρισε αυτήν την αλλαγή, προαναγγέλοντας την συμμετοχή της.

Το μέτρο πιάνει ακόμα και τις ομάδες που αγωνίζονται στην Basket League, με άλλα λόγια την Ένωση Καβάλας και τον ΚΑΟ Δράμας (εφόσον δεν διαλυθεί), όπως επίσης και ομάδες από Α2, Β’ και Γ’ Εθνική. Κατά συνέπεια,όλες οι ανδρικές ομάδες από Σέρρες μέχρι και Έβρο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αναβαθμισμένο θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε προ δεκαημέρου το ThrakiSportS, στο κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ οι κληρώσεις θα γίνονται με γεωγραφικά κριτήρια, και οι δυο ομάδες που θα μείνουν από καθεμιά από τις δυο γεωγραφικές περιοχές (Θράκη – Ανατολική Μακεδονία) θα παίξουν στο Final Four.