Ελληνικές πρωτιές μετά τις πρώτες τρεις ιστιοδρομίες της 7ης Regatta στο Θρακικό Πέλαγος

Έλληνες προηγούνται και στις τέσσερις κατηγορίες της 7ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Regatta που διεξάγεται από το ΝΟΑ στην Αλεξανδρούπολη, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του αγωνιστικού προγράμματος.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές και στις περισσότερες κατηγορίες διεξήχθησαν από τρεις ιστιοδρομίες.

Στα Optimist οι τρεις πρώτοι είναι μέλη της ελληνικής Εθνικής Ομάδας. Ο Τέλης Αθανασόπουλοις με δυο νίκες στην πρώτη και την τρίτη ιστιοδρομία και μια δεύτερη θέση στην ενδιάμεση, έχει μόλις 4 βαθμούς ποινής και προηγείται, ενώ ακολουθούν ο Γιώργος Παπαδάκος με 11 βαθμούς ποινής και ο Οδυσσέας Σπανάκης με 18. Στον αγώνα μετέχουν 48 αθλητές.

Στα Laser 4.7 όπου συμμετέχουν 22 αθλητές, πρώτος μετά τις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες είναι ο Χαράλαμπος Τσέτσος του ΝΟ Καλαμαριάς με 9 βαθμούς ποινής. Ακολουθούν η Ναταλία Ταμβακίδου από την Θεσσαλονίκη και ο Ματθαίος Κότικος από την Καλαμαριά με 13 και 16 βαθμούς ποινής αντίστοιχα, ενώ στην 4η θέση είναι μέχρι στιγμής ο Ζήσης Ορφανίδης και στην 5η ο Βαγγέλης Δολιανίτης του Ναυταθλητικό Ομίλου Αλεξανδρούπολης.

Στα Laser Rdl πρώτος είναι ο Νίκος Κάτσικας από την Καλαμαριά με 5 βαθμούς ποινής, καθώς είχε μια νίκη και δύο δεύτερες θέσεις. Τον ακολουθεί στην γενική κατάταξη με 9 βαθμούς ποινής ο Αιγύπτιος Εσάμ Ελαουί και τρίτος είναι ο Χρήστος Φουντούλης από την Θεσσαλονίκη, επίσης με 9 βαθμούς ποινής. Τέλος, στα Laser Std όπου έχουμε τρεις μόνο συμμετοχές, για την ώρα η σειρά κατάταξης είναι Αντώνης Κάρτας (Θεσσαλονίκη με 5β), Χάρης Τσώλης (Θεσσαλονίκη με 6β) και Ηλίας Τσαουσίδης (ΝΟ Αλεξανδρούπολης με 7β).