Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP στο ΝΒΑ Αfrica στο Γιοχάνεσμπουργκ! Σε 20 μέρες θα είναι στην Ξάνθη

To πρώτο NBA Africa Game στο Γιοχάνεσμπουργκ ήταν συναρπαστικό, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η Team World, και πρώτος σκόρερ και κορυφαίος της αναμέτρησης ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο που θα θαυμάσουμε όπως και  την Εθνική μας ομάδα που θα βρεθεί στην πόλη της Ξάνθης.

Η εθνική και ο Γιάννης θα βρεθεί στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” ενόψει του Ευρωμπάσκετ 2015 το τριήμερο 21-23 Αυγούστου για διεθνές τουρνουά προετοιμασίας με αντιπάλους της Ρωσία, Τσεχία και την Βοσνία λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα για το «Ακρόπολις» και εν συνεχεία για το Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

 Το πρώτο NBA Africa Game όπως αναφέρει το sport24, ήταν το γεγονός του καλοκαιριού και όσοι συμμετείχαν σε αυτό φρόντισαν για να μας μείνει αξέχαστο. Η Team World πήρε τη νίκη (97-101) χάρη σε ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο και μια εξωπραγματικά καλή τέταρτη περίοδο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 22 πόντους, όμως τo highlight της βραδιάς ήταν η συμμετοχή των Hakeem Olajuwon – Dikembe Mutombo που κέρδισαν το χειροκρότημα και προσέφεραν όμορφες φάσεις!

Η Team Africa, με προπονητή τον Gregg Popovich, ήταν κυρίαρχη στο πρώτο μέρος και στο τέλος του ημιχρόνου “έχτισε” διαφορά 18 πόντων (56-38) για να δείξει πως θέλει τη νίκη. Ολα άλλαξαν, όμως, στη συνέχεια. Ο Chris Paul και ο Bradley Beal έβαλαν το ένα τρίποντο μετά το άλλο και στην τέταρτη περίοδο ήρθε η… έκρηξη.

Η Team World πέτυχε 26 πόντους από το 30′ μέχρι το 34′, γύρισε τούμπα το παιχνίδι και έφτασε στη νίκη, παρά τις προσπάθειες του Γιάννη που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

 width=

Highlight της αναμέτρησης ήταν δίχως αμφιβολία η συμμετοχή των Hakeem Olajuwon – Dikembe Mutombo! Οι δυο θρύλοι χαιρέτησαν το κοινό δευτερόλεπτα πριν το τζάμπολ και λίγο αργότερα εμφανίστηκαν με τις εμφανίσεις των Rockets και των Nuggets αντίστοιχα. Κανείς δεν το γνώριζε, κανείς δεν το περίμενε, οπότε η αντίδραση του κοινού που ήταν τρομερά ενθουσιώδης, ήταν δικαιολογημένη. Ο “Dream” έβαλε ένα πολύ όμορφο καλάθι, ο “Zeke” έκοψε ένα σουτ και μετά κούνησε το δάχτυλο και ένα ολόκληρο γήπεδο χαμογελούσε με ευχαρίστηση.

TEAM AFRICA (Popovich): Batum 7(1), Aminu 8 (15ριμπ.), Deng 20 (4τρ.), Mbah a Moute 6, Biyombo 9, Dikembe Mutombo, Ezeli 5 (8ριμπ.), Diaw 4, Antetokounmpo 22 (1/3 βολές, 9/12 δίποντα, 1/3 τρ., 8ριμπ., 2 ασ., 3κλ. σε 21′), Hakeem Olajuwon 2, Nazr Mohammed 2, Dieng 10.

TEAM WORLD (Hollins): Chris Paul 12 (4τρ., 6ριμπ., 7ασ.), Vucevic 6, Evan Turner 14 (9ριμπ.), Beal 18 (4), Pau Gasol 6, Burke 11 (1), Jeff Green 17 (3), Marc Gasol 6 (8ριμπ.), Faried 9.

Το ThrakiSportS αγαπά το μπάσκετ αλλά και το NBA και για αυτό βρέθηκε εκεί για τον διαγωνισμό που διοργάνωσε με φίλους του από τη Θράκη, τον περασμένο Οκτώβρη στην Κωνσταντινούπολη να παρακολουθήσει τον φιλικό αγώνα των πρωταθλητων τότε Σαν Αντόνιο Σπέρς με την Φενερμπαχτσε, ενώ και τώρα μέσω νέου διαγωνισμού σας κάνει δώρο την Εθνική,  ώστε να γνωρίσετε τους παίκτες, να βγείτε φωτογραφίες, και να πάρετε αυτόγραφα και να δείτε δωρεάν το τουρνουά της Ξάνθης!!!