Μετά την Ντόρτμουντ κέρδισε και την Μπάγερν η Βόλφσμπουργκ του “θρακιώτη” Βεϊρίνια

Η Βόλφσμπουργκ του “εβρίτη” Αντελίνο Βειρίνια νίκησε 5-4 στα πέναλτι την Μπάγερν στο “Φόλκσβαγκεν Αρίνα” και κατέκτησε το 1ο γερμανικό σούπερ καπ στην ιστορία της.

Ο μέσος της Βόλφσμπουργκ, που παντρεύτηκε στα τέλη Ιούνη την καλλονή από την Αλεξανδρούπολη Βάσω Βεργίδου, έχοντας και μια κορούλα, την Κριστίνα, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτου γερμανικού κυπέλλου στην ιστορία της, κατέκτησε και το πρώτο γερμανικό σούπερ καπ (DFL-Supercup).

Ήρωας ήταν ο Νίκλας Μπέντνερ, καθώς στο 89′ ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε τον τελικό του “Φόλκσβαγκεν Αρίνα” στα πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση), όπου σκόραρε στην τελευταία εκτέλεση.

Ο Άριεν Ρόμπεν είχε ανοίξει το σκορ στο 50′ με κοντινό σουτ, έπειτα από σέντρα του Ντόουγκλας Κόστα, όμως από προσπάθεια και σέντρα του Κέβιν Ντε Μπράινε ο Μπέντνερ απάντησε.

Αυτό λοιπόν ήταν το 1ο σούπερ καπ για την Βόλφσμπουργκ, ενώ η Μπάγερν παραμένει στις 4 κατακτήσεις και η Ντόρτμουντ διατηρήθηκε μόνη πρώτη με 5 τρόπαια.

Ντεμπούτο έκανε ο Αρτούρο Βιδάλ, μπαίνοντας ως αλλαγή, πήρε γρήγορα κίτρινη κάρτα και σκόραρε στο πρώτο πέναλτι, ενώ ο Κουν Κάστιλς απέκρουσε με το πόδι την εκτέλεση του Τσάμπι Αλόνσο. Τρίτη χρονιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν και τρίτη σερί ήττα στον τελικό του σούπερ καπ, με τις δύο προηγούμενες να είναι από την Ντόρτμουντ.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κάστιλς, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Τιμ Κλόζε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Άρνολντ, Ντε Μπράινε, Ντάνιελ Καλιτζούρι (63′ Σέρλε), Πέρισιτς (70′ Κρούζε), Ντοστ (70′ Μπέντνερ).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Μπενατιά, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο (74′ Βιδάλ), Τιάγκο Αλκάνταρα, Ντόουγκλας Κόστα, Τόμας Μίλερ (84′ Γκέτσε), Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι (72′ Ραφίνια).