Το… θρακιώτικο κοουτσάρισμα που οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης την Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ του Βόλου!!!

Την κούπα κατέκτησε η Εθνική Εφήβων μετά τη μεγάλη νίκη της, με ανατροπή μάλιστα, επί της Τουρκίας με 64-61 στον τελικό του Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στον Βόλο. Ο αγώνας έγινε φυσικά παρουσία και των γνωστών θρακιωτών γουρλήδων, του Θάνου και του Βασίλη Στοάκη, αλλά λίγοι ξέρουν ότι υπήρχε και άλλη θρακιώτική παρουσία και μάλιστα στον πάγκο της Εθνικής.

Συγκεκριμένα, ως βοηθός προπονητή του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ο Γιώργος Λημνιάτης, που λίγοι γνωρίζουν ότι έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο πρώην παίχτης του ΠΑΟΚ, του Ολυμπιακού και φυσικά της Εθνικής  μπορεί να γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο πατέρας του γεννήθηκε μεγάλωσε στην Ξάνθη.

Σχέσεις με την περιοχή μας διατηρεί, καθώς έχει συγγενείς, άλλωστε η οικογένειά του ήταν μια από τις πιο γνωστές στην πόλη της Ξάνθης. Ωστόσο ο ίδιος είχε εκμυστηρεύθηκε κατα την τελευταία του επίσκεψη, πριν δύο χρόνια για αναζήτηση ταλέντων από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τα κλιμάκια της Εθνικής, την πίκρα του που δεν έχει διατηρηθεί κάποιο οικογενειακό ακίνητο και έτσι αναγκάζεται, όποτε τον φέρνει ο δρόμος στην πατρίδα, να μένει σε ξενοδοχείο.

Ο θρακιώτης Γιώργος Λημνιάτης λοιπόν, ήταν ο βοηθός προπονητή στην θριαμβευτική πορεία της Εθνικής Εφήβων και έχει βάλει για τα καλά το λιθαράκι του σε αυτήν την πορεία, όχι μόνο δίνοντας μαζί με τον Παπαθεοδώρου τις οδηγίες από τον πάγκο, αλλά επιλέγοντας και τους παίκτες των μικρών εθνικών ομάδων. Παράλληλα, την τελευταία δεκαετία συχνά διατελεί με μεγάλη επιτυχία και σχολιαστής όλων των σημαντικών αγώνων μπάσκετ στην κρατική τηλεόραση.

Αυτή τη φορά όμως, δεν μπορούσε να σχολιάσει τον αγώνα για την ΕΡΤ2 καθώς κάθονταν στον πάγκο και ζούσε πιο κοντά από όλους την αγωνία των διεθνών, που κατόρθωσαν με την βοήθεια του συγκλονιστικού κοινού της πρωτεύουσας της Μαγνησίας και παρά το γεγονός ότι οι Τούρκοι ξέφυγαν και με διψήφιες διαφορές (14 η μεγαλύτερη με 25-39), να πανηγυρίσουν μία τεράστια επιτυχία και να αποδείξουν περίτρανα για μία ακόμα φορά ότι η Ελλάδα -παρά τα όσα συμβαίνουν στην χώρα τους τελευταίους μήνες- όχι απλά δεν τα παρατά, αλλά βρίσκει τον τρόπο να διαπρέπει.

Πάντως, οι… “συνάδελφοί” του Γιώργου Λημνιάτη στην ΕΡΤ δεν τον ξέχασαν και για αρκετή ώρα τον φιλοξένησαν στην συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης, για τις επινίκιες δηλώσεις με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Γ. ΛΗΜΝΙΑΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΛΗΜΝΙΑΤΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ