Αντικαταστάθηκε ο Γιάννης Τζίμας από γενικός γραμματέας της Volley League αλλά συνεχίζει στον… Εθνικό

Μετά την απομάκρυνσή του από την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, του οποίου ήταν πρόεδρος εδώ και αρκετά χρόνια, ο Γιάννης Τζίμας απομακρύνθηκε σιωπηρά και από την διοίκηση της ΕΣΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, στο Διοικητικό Συμβούλιο προ δεκαημέρου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε ομοφώνως να εκλεγεί νέος γενικός γραμματέας της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών ο Θεόδωρος Δεληγιαννάκης της Κηφισιάς.

Επισήμως από την ΕΣΑΠ δεν έγινε γνωστό αν και πότε υπέβαλε παραίτηση από την θέση του ο Γιάννη Τζίμας, με την εντύπωση που έμεινε στους περισσότερους να είναι ότι επήλθε μοιραία η αντικατάστασή του από την στιγμή που δεν μετέχει στο ΤΑΑ Εθνικός πλέον.

Ωστόσο είναι προφανές ότι στην αλλαγή αυτή, που καθυστέρησε μάλλον υπερβολικά, πρέπει να αναζητήσουμε το νομικό κώλυμα που υπάρχει στο πρόσωπό του μετά την γνωστή καταδίκη του σε πρώτο βαθμό από το Εφετείο Θράκης για κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα.

Ως γνωστόν, πρόκειται για προσωπική υπόθεση που δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό, αλλά βάσει αθλητικού νόμου δεν επιτρέπει την ενασχόληση με τα κοινά ομάδων, παρόλο που ισχύει για όλους στο ελληνικό δικαιικό σύστημα το τεκμήριο αθωότητας μέχρι τελεσίδικης καταδίκης.

Σε περίπτωση ωστόσο οποιασδήποτε προσφυγής γινόταν ή γίνει για αυτό το διάστημα που ασκούσε βρισκόταν στην θέση, τίθεται ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων που  φέρουν την υπογραφή του, αν και λέγεται ότι υπήρχε η προνοητικότητα και ελάχιστες από αυτές, αν υπάρχουν, κινδυνεύουν με ακυρότητα, τουλάχιστον σε επίπεδο ΕΣΑΠ.

Δεν φαίνεται ωστόσο να ισχύει το ίδιο με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, έστω και αν πλέον δεν μετέχει στην νέα διοίκηση του ΤΑΑ, καθώς υπενθυμίζεται ότι δεν έχει πάρει ακόμα και απαλλαγή από το σώμα της γενικής συνέλευσης για τα πεπραγμένα της διοίκησής του, καθώς η τελευταία ελέγχεται για την οικονομική διαχείριση και τα χρέη που κληρονομήθηκαν στους επόμενους.

Πέραν όμως αυτού, ο Τζίμας είχε σύμφωνα με πληροφορίες εκλεγεί και στο ΔΣ του ΜΓΣ Εθνικός και από μέλος του συγκεκριμένου διοικητικού συμβουλίου δεν φέρεται να έχει υπάρξει, δημοσίως τουλάχιστον, οποιαδήποτε δήλωση παραίτησης αλλά ούτε και αποπομπής του από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, ως όφειλαν.

Μάλιστα, το όνομά του Γιάννης Τζίμα φιγουράρει ακόμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού ανάμεσα στην σύνθεση του ΔΣ του (εκεί αναφέρεται μάλιστα ακόμα και ως πρόεδρος ΤΑΑ, καθώς δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για την έλευση Γεωργιάδη).

Το θέμα αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα νομικά κωλύματα στον ΜΓΣ Εθνικός, που δεδομένης και της παραίτησης του προέδρου του Μανώλη Βουκουρεσλή αλλά και της φημολογούμενης απροθυμίας άλλων μελών να αναλάβουν ξαφνικά επιπρόσθετα βάρη που δεν τους αναλογούν, όσο κι αν αγαπούν τον σύλλογο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον τερματισμό το προσεχές διάστημα της θητείας του  ΔΣ και την εκλογή άλλου – είτε από τα μέλη του συλλόγου είτε και από το… Πρωτοδικείο, εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα.