Σε μια ομάδα με 130 χρόνια ιστορίας στην Αγγλία ο Σάκης Λαμπερνάκης! Aπό το Σουφλί στην Λούτον Τάουν

Κοντά στην μεταπήδησή του στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας και στην ιστορική Λούτον Τάουν (ομαδα με 130 χρονια από την ίδρυσή της) βρίσκεται ο εβρίτης αμυντικός Σάκης Λαμπερνάκης, που την περσινή χρονιά αγωνίστηκε στον Έβρο Σουφλίου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Όπως αποκλειστικά αναφέρει το radioevros, ο 28χρονος πλάγιος μπακ, βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο Λούτον και προπονείται με την ομάδα παίζοντας και σε φιλικά υπό την επίβλεψη του προπονητή Τζον Στιλ.

Αν ολοκληρωθούν θετικά οι συζητήσεις (θα αγωνιστεί σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS στο φιλικό με Μπάρτον Ρόβερς) με τον σύλλογο της νότιας Αγγλίας κοντά στο Λονδίνο ο οποίος συμμετέχει στην Football League 2, ο εβρίτης θα ζήσει φέτος μια διαφορετική εμπειρία σε ένα πλήρως επαγγελματικό πρωτάθλημα, έστω και στην τέταρτη κατηγορία.

Η Λούτον, γνωστή στο παρελθόν από τις μεταδόσεις της ΕΡΤ για το γήπεδο της με το πλαστικό χλοοτάπητα, αγωνίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Aγγλίας τη δεκαετία του 80, κατακτώντας το Λιγκ Καπ (1988) απέναντι στην Αρσεναλ και παίζοντας Ευρώπη μπροστα σε έναν φανατικό κόσμο (8.000 ο μέσος ορος στους εντος έδρας αγωνες της, δεύτερος μεγαλύτερος μετά την Πορτσμουθ).

Ο Σάκης Λαμπερνάκης ξεκίνησε από τον Ορέστη Ορεστιάδας και έπαιξε μεταξύ άλλων σε ΠΑΕ Θράκη, Αιγάλεω, Λαμία, Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών όπου ήταν και αρχηγός, Αναγέννηση Επανομής, Διγενή Λακώμματος και Εβρο Σουφλίου.