Ορκίστηκε στη Λαμία ο Βασίλης Στοάκης και… έφυγε αμέσως για τον Βόλο να απολαύσει την πρόκριση της Eθνικής Εφήβων

Ο Βασίλης Στοάκης θα θυμάται σίγουρα αυτή τη χρονιά, αφού σαν πρώτος προπονητής κατέκτησε τον τίτλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική με την ομάδα της ΑΕΚ, ενώ αυτό το διάστημα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στην Λαμία περιμένοντας την μετάθεση προς την Θράκη.

Ο νεαρός τεχνικός από το Διδυμότειχο (αλλά και φιλόλογος μετά πτυχίου και αθλητικός συντάκτης, για να μην ξεχνιόμαστε), όπως είναι γνωστό, δεν θα συνεχίσει στον κιτρινόμαυρο σύλλογο ως χεντ κόουτς λόγω και των υποχρεώσεων προς την “μαμά πατρίδα”, αλλά παραμένει στην ΑΕΚ ως βοηθός προπονητή στο πλευρό του νέου προπονητή Φώτης Ζάντζα.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ορκίστηκε από το κέντρο στην Λαμία, όπου τον καμάρωσε ο αδερφός του Θάνος (τους βλέπετε στην φωτογραφία), που τυγχάνει διαιτητής της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Και επειδή  η… “αρρώστια” του μπάσκετ δε γιατρεύεται ακόμα και στον στρατό, αναχώρησε αμέσως για το Βόλο εκμεταλλευόμενος την ολιγοήμερη άδειά του μετά την ορκωμοσία, ώστε να παρακολουθήσει την Εθνική Εφήβων για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Απόλαυσε έτσι από κοντά άλλη μια νίκη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αυτή τη φορά επί της Γαλλίας με 67-59, που σήμανε και την πρόκριση της Εθνικής στην τελική τετράδα. Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται μια ανάσα από το μετάλλιο και με δεδομένο ότι η άδεια του Στοάκη θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή και το γούρι που έφερε η παρουσία του στην Εθνική, θα λέγαμε ότι πλέον το βάθρο είναι σχεδόν σίγουρο…