Όρισε την έναρξη προετοιμασίας ο Εθνικός και ξεκινά… “αγώνας δρόμου” για να βρεθούν (και οι) παίκτες!!!

Στις 24 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συγκέντρωση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, που αναμένεται πάντως τουλάχιστον δύο μήνες μετά (η πρώτη αγωνιστική της Volley League έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτώβρη χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι αυτό ξεκίνησε τρεις εβδομάδες μετά την προκαθορισμένη ημερομηνία).

Την ανακοίνωση έκανε ο Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος επισήμανε ότι στόχος είναι μέχρι τότε να έχει κλείσει το ρόστερ της ομάδας, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του. Το ζήτημα είναι ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό, χρειάζεται οι άνθρωποι του Εθνικού να πραγματοποιήσουν έναν τιτάνιο αγώνα δρόμου, προκειμένου να βρουν τους παίκτες που θέλουν και να τους πείσουν να υπογράψουν στην ομάδα, που είναι αλήθεια ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της το τελευταίο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης αναγνώρισε το πρόβλημα και έθεσε ως στόχο της διοίκησής του να αποκατασταθεί και πάλι η εμπιστοσύνη, ενώ υποσχέθηκε ότι παρά το μειωμένο μπάτζετ που θα υπάρχει, η ποιότητα δεν θα πέσει. Αποκάλυψε μάλιστα πως ήδη έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με παίκτες του περσινού ρόστερ με αίτημα να κάνουν γενναία μείωση στις αποδοχές τους και η ανταπόκριση είναι θετική.

Για την ώρα πάντως, μόνο πέντε συμβόλαια έχει ο Εθνικός. Αυτά του πασαδόρου Σταύρου Κασαμπαλή, του λίμπερο Γρηγόρη Κοντοστάθη, των διεθνών με την Εθνική Εφήβων Παρασκευά Τσέλιου και Σωκράτη Χαραλαμπίδη και του κροάτη διεθνή Λέο Άντριτς τα δικαιώματα του οποίου απέκτησε πρόσφατα η διοίκηση Γεωργιάδη. Ακόμα και ο αρχηγός Ανέστης Δαλακούρας, που αυτήν την περίοδο στελεχώνει την Εθνική Ανδρών, δεν έχει αυτή τη στιγμή συμβόλαιο και καλείται να το ανανεώσει τις επόμενες μέρες.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για τους παίκτες που θα απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας και ο Μουστακίδης αποκάλυψε ότι για κάθε θέση θα επιχειρηθεί να μείνει ο ίδιος κορμός με πέρυσι με μικρές αυξομειώσεις στις περιπτώσεις ειδικά παικτών που τελικά θα αποχωρήσουν. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στους ξένους. Ο προπονητής καταστρώνει τα πλάνα του και έχει μεταφέρει έξι εναλλακτικές εισηγήσεις στην διοίκηση, που καταλήγουν ωστόσο στο ίδιο συμπέρασμα: διατήρηση της αγωνιστικής ποιότητας της ομάδας με μειωμένο το κόστος.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι του Εθνικού καλούνται να κάνουν έναν αγώνα δρόμου τις επόμενες μέρες για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, καθώς οι πιο πολλές παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, με πρώτο παράδειγμα την γειτονική Ορεστιάδα, έχουν κάνει τις κινήσεις τους ενώ ο Εθνικός μόλις τώρα αρχίζει να τις κάνει…