Με τις… ευλογίες Πανόπουλου αλλά χωρίς προπονητή και οικονομική βοήθεια ρίχνεται στην μάχη της ανόδου ο ΚΟΞ!

Κόντρα στις δυσκολίες που συναντούν σε διάφορους τομείς, οι αθλητές του ανδρικού τμήματος υδατοσφαίρισης του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης ξεκινούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Αμαρουσίου την προσπάθειά τους για άνοδο στην Β’ Εθνική, μετά την πρόκρισή τους από τους αγώνες της Θεσσαλονίκης στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη αλλά και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα προπονήσεων στην πισίνα του (κλειστού) κολυμβητηρίου Ξάνθης, χωρίς να έχουν έστω και λίγες ευκολίες ή παροχές που θα διευκολύνουν το έργο τους, οι πολίστες του ΚΟΞ δεν παρατούν την προσπάθεια τους και παίρνοντας προσωπικά επάνω στις πλάτες τους την ομάδα πόλο στοχεύουν να «αναγεννήσουν» το σύλλογο μέσα από τους αγώνες τους.

«Οι προπονήσεις, οι μετακινήσεις και τα όποια έξοδα προκύπτουν καλύπτονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από εμάς, ενώ η διοίκηση προσπαθεί να βρει κάποιους τρόπους να ενισχύσει έστω και λίγο την προσπάθεια μας» σχολίασε αθλητής του συλλόγου προσθέτοντας: «Δυστυχώς το “λουκέτο” στο κολυμβητήριο της Ξάνθης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια μας, καθώς αναγκαζόμαστε να ταξιδεύουμε σχεδόν καθημερινά στην Καβάλα για να κάνουμε στο κολυμβητήριο της γειτονικής πόλης τις προπονήσεις μας, ενώ ορισμένες ημέρες κάνουμε προπονήσεις στην πισίνα του “Le Chalet” την οποία μας παραχωρεί δωρεάν ο κ. Χρήστος Πανόπουλος και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Αν και άκουσαν αρκετές φορές ότι θα υπάρξει βοήθεια από διάφορους παράγοντες τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε με τους αθλητές να εκφράζουν το παράπονο τους: «Περνάμε πολύ δύσκολες καταστάσεις και αναζητούμε εναγωνίως κάποια βοήθεια ώστε να μην τα παρατήσουμε και διαλυθεί το τμήμα υδατοσφαίρισης που στο παρελθόν χάρισε πολλές διακρίσεις και δόξες στην πόλη μας. Ο Δήμος Ξάνθης μας υποσχέθηκε ότι θα μας ενισχύσει το επόμενο διάστημα και ελπίζουμε να γίνει αυτό, είτε με κάποια οικονομική χορηγία αλλά ακόμη περισσότερο ευχή όλων είναι να λειτουργήσει κανονικά το κολυμβητήριο και να είχαμε την πισίνα στη διάθεσή μας για προπονήσεις ώστε να γλυτώσουμε από σημαντικά έξοδα».

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ανδρική ομάδα του ΚΟΞ ταξίδεψε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην τελική φάση του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει την άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Μετά τους αγώνες πριν δύο εβδομάδες κόντρα σε Μακεδονικό, ΠΕΚΕΒ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, ΣΑΠΚ Νεάπολης και Άρη Κάμπου, οι Ξανθιώτες εξασφάλισαν σχετικά άνετα την πρόκριση για την τελική φάση του Αμαρουσίου, που θα διεξαχθεί από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι και την Κυριακή.

Ο ΚΟΞ μετέχει στον Α’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης (Πέμπτη 30/7, 17:30), τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (Παρασκευή 31/7, 09:00), την Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης (Παρασκευή 31/7, 19:00) και την Τρίαινα Βούλας (Σάββατο 1/8, 10:30) διεκδικώντας μια από τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Εφόσον το καταφέρει αυτό, θα εξασφαλίσει και την άνοδο αφού συνολικά τέσσερις ομάδες ανεβαίνουν (οι άλλες δύο θα προέλθουν από τον δεύτερο όμιλο και απλά για τυπικούς λόγους θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης).

«Και σε αυτούς τους αγώνες θα μοιραστούμε εμείς τα έξοδα για να καταφέρουμε να έχουμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση. Έχουμε όρεξη και θέληση να διεκδικήσουμε την άνοδο ενώ η ομάδα μας διαθέτει πολλούς ταλαντούχους παίκτες που θέλουν να φτάσουν στη διάκριση. Έτσι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό και θα συνεχίσουμε ότι κι αν γίνει», σχολιάζουν από τον ΚΟΞ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα διεκδικεί την άνοδο χωρίς προπονητή! Οι προπονήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος έγιναν με τη βοήθεια των πιο έμπειρων αθλητών και όσων διαθέτουν σχετικές γνώσεις, ενώ στους επερχόμενους αγώνες θα βοηθήσει την προσπάθεια ο Βούλγαρος τεχνικός Σάσο Σπίτσερ που στο παρελθόν υπήρξε προπονητής του συλλόγου.