Αντίστροφη μέτρηση και έντονο ενδιαφέρον για την 7η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Regatta στην Αλεξανδρούπολη

Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη της 7ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Regatta που διοργανώνει ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης με την συνδρομή της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Ήδη οι συμμετοχές σκαφών έχουν ξεπεράσει τις 120, προερχόμενες από 5 χώρες.

Οι πρώτοι ιστιοπλόοι ήδη έφτασαν στην πρωτεύουσα του Έβρου, προερχόμενοι από την Αθήνα και την Μάλτα. Αναμένονται την Πέμπτη νέες αφίξεις, ενώ στα νερά του Θρακικού πελάγους θα διεξάγονται όλη μέρα την Πέμπτη και την Παρασκευή αγώνες δοκιμής των διαδρομών που θα ακολουθηθούν.

Η έναρξη του διεθνούς αγώνα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και θα κρατήσει ως την Τετάρτη, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα με ανέμους το προσεχές διάστημα.

Το υψηλό ενδιαφέρον σε συνδυασμό με το επίπεδο των αθλητών που πρόκειται να συμμετάσχουν στην Regatta -πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στις αντίστοιχες εθνικές τους ομάδες- καταδεικνύει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο την διεθνή αναγνώριση που έχει επιτύχει η Διεθνής Regatta της Αλεξανδρούπολης και ο διοργανωτής Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης.

Μπαίνοντας στην τελική φάση της προετοιμασίας του αγώνα, ο ΝΟΑ καλεί όλους τους φορείς της περιοχής, τις επιχειρήσεις, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά να συνδράμουν στην προσπάθεια, αγκαλιάζοντας τους αθλητές και τους συνοδούς και αποδεικνύοντας με την Θρακιώτικη φιλοξενία ότι η πόλη ξέρει να διοργανώνει μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.