Συμμαχία Εθνικού, Ορεστιάδας και Φοίνικα Σύρου κατά της… Κηφισιάς στον “πόλεμο” για τα χρήματα του ΟΠΑΠ

Με τον ΟΠΑΠ κεντρικό χορηγό του πρωταθλήματος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι θα μπει επιτέλους το άθλημα στο κουπόνι του όπως επιθυμούν οι παράγοντες, θα διεξαχθεί η προσεχής Volley League.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην γενική συνέλευση της περασμένης εβδομάδας, ωστόσο ξέσπασε ένας πόλεμος μεταξύ των σωματείων αναφορικά με το πώς θα κατανεμηθούν αυτά τα χρήματα.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΠΑΠ αποδέχθηκε παρά την κρίση να διατηρήσει το ποσό των 600.000 ευρώ για δέκα ομάδες, καθώς ο Ολυμπιακός για τους γνωστούς λόγους του “πολέμου” Μαρινάκη με Μελισσανίδη  είναι εκτός, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε επαφές με άλλη στοιχηματική εταιρία χωρίς όμως να έχει επέλθει συμφωνία.

Καταρχήν, αν τελικά ο Δικέφαλος δεν βρει άλλο χορηγό, είναι πιθανόν ο ΠΑΟΚ να προστεθεί στην κεντρική χορηγία χωρίς όμως ο ΟΠΑΠ να εγγυάται ότι θα αυξήσει τα λεφτά, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να μειωθούν τα χρήματα όλων, τα οποία πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει πώς θα μοιραστούν.

Η βασική πρόταση που εφαρμόζεται συνήθως είναι το ποσό να μοιράζεται ισόποσα. Στην περίπτωσή μας, οι 600.000 ευρώ δια των δέκα ομάδων σημαίνει 60.000 ευρώ για κάθε σωματείο, άρα και 60.000 ευρώ για Εθνικό και άλλα τόσα για Ορεστιάδα. Όχι και άσχημα στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργος Γεωργιάδης κατέβασε πρόταση να υπάρξει μια ενίσχυση στις ομάδες της περιφέρειας, που έχουν περισσότερα ταξίδια. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός μαζί με τον Φοίνικα Σύρου αλλά και τον ΑΟ Ορεστιάδας από κοντά ζήτησαν να μοιραστούν ισόποσα οι 550.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 50.000 ευρώ να δοθούν στις πέντε ομάδες της περιφέρειας οι οποίες έχουν πολλά περισσότερα έξοδα σε ταξίδια.

Με αυτόν τον τρόπο κάθε ομάδα θα έπαιρνε 55.000 ευρώ και οι Εθνικός, Ορεστιάδα, Φοίνικας, Παναχαϊκή και Παμβοχαϊκός από 65.000 ευρώ – δηλαδή ένα πεντοχίλιαρο λιγότερο για τις ομάδες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και τη Λαμία και πέντε χιλιάρικα παραπάνω για τις ομάδες του Έβρου, της Πελοποννήσου και της Σύρου.

Η συγκεκριμένη πρόταση όμως συνάντησε αντίδραση κυρίως από τον εκπρόσωπο της Κηφισιάς και νέο γενικό γραμματέα της ΕΣΑΠ Θόδωρο Δεληγιαννάκη ο οποίος έθεσε βέτο λέγοντας ότι δεν είναι σωστό και όλοι πρέπει να παίρνουν τα ίδια χρήματα. Έτσι το θέμα σταμάτησε εκεί και θα συζητηθεί εκ νέου στο επόμενο ΔΣ του Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει και τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ, καθώς αν ενταχθεί και αυτός στην κεντρική διαχείριση χωρίς να αυξηθεί το ποσό του ΟΠΑΠ, τότε είναι φυσιολογικό σαν νταμπλούχος να διεκδικήσει και μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα.

Αλλά ακόμα και αν δεν το κάνει, μόνο με την παρουσία του θα ρίξει την χορηγία στις ομάδες του Εθνικού και της Ορεστιάδας κάτω από τα 55.000 – ενώ τώρα διεκδικούν 65.000. Μιλάμε για διψήφιο αριθμό χιλιάδων ευρώ διαφορά, ποσό εξαιρετικά σημαντικό την εποχή που ζούμε.