Η πρώτη συνέντευξη του Φρέντρικ Γκούσταφσον ως παίκτης του ΑΟ Ορεστιάδας

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας έκανε στην ιστοσελίδα του radioevros ο διεθνής σουηδός Φρέντρικ Γκούσταφσον. Ο 24χρονος διαγώνιος αναφέρθηκε για την μεταγραφή του στους «πράσινους», τις φιλοδοξίες και τους στόχους του, τον Ίσακσον αλλά και τον κόσμο της ομάδας δηλώνοντας ανυπόμονος να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας.

«Είμαι ενθουσιασμένος! Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου θα γίνω ακόμα καλύτερος αθλητής πράγμα που θα ήταν δύσκολο αν έμενα στο Σουηδικό πρωτάθλημα λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του. Ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα και να ξεκινήσω την προετοιμασία με την νέα μου ομάδα», ήταν τα πρώτα του λόγια στον Δημήτρη Μηλίκα.

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι η Ορεστιάδα είναι μία πόλη με τις ομορφιές της και ο κόσμος της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το βόλεϊ. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανώτερο από το Σουηδικό. Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες αλλά ακόμα και αυτές που είναι στο τέλος της βαθμολογίας είναι πολύ καλού επιπέδου. Μίλησα με τον Νίλσον προτού απαντήσω στην Ορεστιάδα και είπε πολύ καλά πράγματα τόσο για την πόλη όσο και για το επίπεδο της ομάδας. Επίσης ο ατζέντης μου είναι Έλληνας και είπε και εκείνος με την σειρά του καλά λόγια για την ομάδα όσο και για το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλήματος».

Ο Γκούσταφσον χαρακτήρισε τον ΑΟΟ την καλύτερη επιλογή που είχα στα χέρια του, καθώς καλύπτει όλες τις προσδοκίες του σαν ομάδα. Ειδικά σε σχέση με τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του, αποκάλυψε: «Προσωπικά όπως είπα, θεωρώ ότι θα βελτιωθώ και ότι μέσα από τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος θα αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Στόχος είναι να πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Ξέρω ότι η ομάδα έχει αποκτήσει πολύ καλούς αθλητές από το εξωτερικό όπως και το ότι ανανέωσε-απέκτησε πολύ καλούς Έλληνες. Θεωρώ ότι θα συνθέσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο και πιστεύω ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε κύπελλο και λιγκ καπ».

Αναφορικά με τον (επίσης σουηδό) προπονητή του Ισακσον, σχολίασε: «Θα θελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι αισθάνομαι τυχερός που θα είμαι κάτω από τις οδηγίες του. Είναι ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, που ταυτόχρονα είναι δίπλα στους παίκτες σε όποιο πρόβλημα μπορεί να χουν αλλά ξέρει και πότε πρέπει να ναι σκληρός και να τους πιέσει για να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αν έχω φτάσει σ’ ένα επίπεδο το χρωστάω σ’αυτόν καθώς μου χει συμπεριφερθεί σαν πατέρας μου ενώ είναι ο μόνος προπονητής που με πίεσε τόσο πολύ έτσι ώστε να αναπτύξω το ταλέντο μου και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό αυτό. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι πως μέσα από την δουλειά μου θα του το ανταποδώσω».

Τέλος, σε σχέση με τον κόσμο της Ορεστιάδας, είπε: «Έχω δει αρκετούς αγώνες σε βίντεο και μου έκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο πολύ ενισχύουν την ομάδα με την παρουσία τους. Στην Σουηδία δεν υπάρχουν πάνω από 100 άτομα σε κάθε αγώνα επομένως ανυπομονώ για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά σε τόσο κόσμο για πρώτη φορά ίσως στην καριέρα μου. Ελπίζω να είναι δίπλα μας όλη την σεζόν καθώς πιστεύω ότι η διοίκηση έχει κάνει ένα καλό σχεδιασμό και θέλουμε την στήριξη τους για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά».