Αθωώθηκε η Κέρκυρα του Τσιώλη, υποβιβάζεται ο Λεβαδειακός των Μάντζιου-Πλαβούκου

H πειθαρχική επιτροπή της Super League αθώωσε την Κέρκυρα του πρωην προπονητή της Ξάνθης Σάκη Τσιώλη που παραμένει στην πρώτη κατηγορία σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό των πρωην του Πανθρακικού Μάντζιου, Πλαβούκου και Ρομέου που θα αγωνίζονται στην Football League.

Με ψήφους 2-1, η ΠΚ της Λίγκας αθώωσε τους Φαίακες για την υπόθεση της ύπαρξης παρένθετου προσώπου στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ και πλέον στον Λεβαδειακό περιμένουν τα πάντα στην έφεση που έκαναν εναντίον της Βέροιας για το παιχνίδι της προπερσι με τον Ολυμπιακό, με τις πιθανότητες όμως να μην ειναι με το μέρος του.

Η ΕΕΑ αρχικά είχε εισηγηθεί την αποβολή της Κέρκυρας, αλλά στην συνέχεια έστειλε το πόρισμα στα αρμόδια όργανα ως έκθεση και όχι ως πρόταση αποβολής. Η Κέρκυρα βγήκε λάδι και μένει και του χρόνου στη Super League.

Η ανακοίνωση της Super League:

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την κάτωθι απόφαση. Αναλυτικά :
Α) ΠΑΕ Α.Ο.Κ: “Κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 2-7-2015 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 23-7-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν σήμερα”: Δέχεται τυπικά τις πρόσθετες παρεμβάσεις α) Αθ. Ίσσαρη β) λοιπών μετόχων της πειθαρχικά διωκόμενης ΠΑΕ γ) της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.
Απορρίπτει τις πρόσθετες παρεμβάσεις των 1) ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2) ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Απαλλάσσει την πειθαρχικώς εγκαλουμένη ΠΑΕ από την αποδιδόμενη σ’ αυτήν κατηγορία κατά πλειοψηφία, ενός μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής έχοντος την άποψη, ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ τέλεσε την παράβαση του άρθρου 69 παρ. 12 του Ν. 2725/99 και πρέπει να της επιβληθεί η ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα”.