Ανακοίνωσε τον Βούλγαρο «Ροναλντίνιο» από τη Μανίσασπορ η Skoda Ξάνθη! Το προφίλ του διεθνούς χαφ και η πενταετία στην Τουρκία (+video)

Στην ολοκλήρωση της πέμπτης της μεταγραφής προχώρησε η Skoda Ξάνθη που απέκτησε με ελεύθερη μεταγραφή από την Τουρκική Μανίσασπορ τον 27χρονο πλάγιο χαφ Νικολάι Ντιμιτρόφ.

Ο 8φορές διεθνής με την Εθνική Βουλγαρίας χαφ γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1987 στο Ρούσε της Βουλγαρίας, γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών της Λέφσκι Σόφιας ο Ντιμιτρόφ δεν άργησε να έρθει η άνοδος στην επαγγελματική ομάδα. Στα 17 του χρόνια ο Ντιμιτρόφ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι της μεγάλης ομάδας της Λέφσκι Σόφιας, για την ακρίβεια στις 6 Αυγούστου του 2004 στη νίκη της ομάδας του με 3-1 επι της Σλάβια Σόφιας. Στην Λέφσκι ο Ντιμιτρόφ, που αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός χαφ αλλά μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί χαφ αλλά και ως περιφερειακός επιθετικός, καταφέρνει στην εξαετία που θα αγωνιστεί να εντυπωσιάσει με την παρουσία του έχοντας σε 89 συμμετοχές 18 γκολ «αναγκάζοντας» τους Βούλγαρους να τον χαρακτηρίσουν ως τον δικό τους Ροναλντίνιο, λόγω της πολύ καλής του τεχνικής κατάρτισης και των εξαιρετικών τελειωμάτων με το αριστερό.

dimitrov1Το 2010 και μετά την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, δύο Κυπέλλων και τριών Σούπερ Καπ Βουλγαρίας ο Ντιμιτρόφ παίρνει μεταγραφή από την Λέφσκι για την Τουρκική Κασίμπασα, πακέτο με τον συμπαίκτη του Σαρμόφ. Στην Κασίμπασα ο Ντιμιτρόφ συνεχίζει να κάνει εντυπωσιακά πράγματα και σε 58 εμφανίσεις σημειώνει 16 τέρματα. Τον Ιανουάριο του 2013 θα πάρει μεταγραφή για την Σαμσούνσπορ οπού θα αγωνιστεί για έξι μήνες έχοντας 17συμμετοχές ενώ πέτυχε και 5 τέρματα. Στην συνέχεια αποχωρεί από την Σαμσούντα για την Μπολούσπορ οπού στον ένα χρόνο που αγωνίστηκε πέτυχε 2 γκολ σε 25 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2014 η Μανίσασπορ θα τον αποκτήσει δίνοντας του μονοετές συμβόλαιο, με τον Ντιμιτρόφ να κάνει εξαιρετική σαιζόν και εκεί έχοντας συνολικά 42συμμετοχές(32 στο πρωτάθλημα και 10 στο κύπελλο) πετυχαίνοντας 11 γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο με την Μανίσα να φτάνει μάλιστα μέχρι τον τελικό οπού έχασε την κούπα από την Γαλατάσαραϊ.

Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε με την Μανίσα και παρά την πολύ καλή σαιζόν του δεν ανανεώθηκε με την Ξάνθη να κινείται για την απόκτηση του και να καταφέρνει να τον πείσει μετά από 5χρόνια να φύγει από την Τουρκία και να φορέσει την φανέλα της Θρακιώτικης ομάδας. Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Βούλγαρος μπορεί να αγωνιστεί κατά βάση ως αριστερός χαφ, αλλά και γενικότερα σε όλες τις θέσεις περιφερειακού φορ, ενώ διαθέτει εξαιρετικό αριστερό πόδι και είναι πολύ καλός στις εκτελέσεις φάουλ. Ο καλύτερος καθρέφτης βέβαια για έναν ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο και εκεί θα δούμε τον Βούλγαρο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και μερικά βίντεο με στιγμές του Ντιμιτρόφ