Το σκληρό άρθρο παλιού παράγοντα του Εθνικού για τις διοικητικές εξελίξεις και την πορεία “ΣΥΡΙΖΑ στον γκρεμό…!!!”

Οι δραματικές διοικητικές εξελίξεις στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που συμπληρώνει σχεδόν δύο εβδομάδες από την παραίτηση του προέδρου του Μανώλη Βουκουρεσλή (ο οποίος δεν ασκεί πλέον τα καθήκοντά του αν και ακόμα δεν έχει απαλλαγεί από αυτά, καθώς δεν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση αυτή ενώ δεν έχει γίνει και απολογισμός) εξακολουθούν να απασχολούν τα αθλητικά στέκια του Έβρου.

Στο πλαίσιο αυτό, στην αλεξανδρουπολίκη ιστοσελίδα “toscandalo” δημοσιεύθηκε  ένα σκληρό άρθρο: σκληρό για τον απερχόμενο πρόεδρο αλλά και τους “μπουρλοτιέρηδεσ στελέχη και παράγοντες”, ειδικά στο τμήμα βόλεϊ, τη ναυαρχίδα του συλλόγου. Συγγραφέας του φέρεται “ένας παλιός παράγοντας που αγαπά τον σύλλογο”.

Στο άρθρο γίνονται αναφορές στα χρέη αλλά υπάρχουν και άλλες σημαντικές καταγγελίες. Αναφέρεται μάλιστα ότι “εξαφάνισαν οι διοικούντες το δεύτερο πόρισμα της επιτροπής ελέγχου” και αποκαλύπτεται ότι και σε αυτό “δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους τα μέλη του τέως ΤΑΑ Εθνικός”.

Επίσης αναφέρεται ότι δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των τμημάτων του Ερασιτέχνη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιος “μεσολάβησε και το πόρισμα εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και δεν παρουσιάστηκε από το Δ.Σ ώστε να γνωρίζουν όλοι στην πόλη τα περί των οικονομικών”.

Η αλήθεια είναι ότι η περίφημη Γενική Συνέλευση όπου θα παρουσιάζονταν και θα εγκρίνονταν ο διοικητικός αλλά και ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2014-2015 δεν έγινε ποτέ, μάλιστα ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή δημιουργώντας σε εκείνη τη φάση ανυπέρβλητα εμπόδια στο τμήμα του ποδοσφαίρου. Τελειώνει ο Ιούλιος και ακόμα δεν έχει οριστεί, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα μέσα στον Αύγουστο θα γίνει κάτι τέτοιο και πιθανότατα ο… απολογισμός της περσινής χρονιάς να γίνει ενώ ήδη θα έχει ξεκινήσει η επόμενη. Και αν βρεθούν ατασθαλίες, όμως, τι θα γίνει μεσούσης της σεζόν; “Εκτός και αν ο στόχος είναι αυτός, να κουκουλωθούν τα κακώς κείμενα υπό το βάρος της πιθανής διάλυσης εν μέσω αγωνιστικής περιόδου”, λένε άνθρωποι που παρακολουθούν την κατάσταση.

Κάπως έτσι ο Εθνικός πηγαίνει στον… αυτόματο πιλότο, με τον καπετάνιο του πληρώματος να έχει αποχωρήσει την ίδια περίοδο που εμφανίστηκαν στον σύλλογο επιθεωρητές εργασίας μετά από αίτημα εισαγγελέα και ενώ φημολογείται, σύμφωνα με το άρθρο του παλιού παράγοντα, η έλευση του ΣΔΟΕ (με το οποίο είναι να μην μπλέξει κανείς, καθώς όποιος μπλέξει, δύσκολα ξεμπλέκει). Ο παλιός παράγοντας κάνει λόγο για “ματαιοδοξία”, “αλαζονεία”, για ανθρώπους “που βλέπουν τα μικροσυμφέροντά τους” και τίποτα μακριά από αυτά και που οδηγούν τον ιστορικό σύλλογο σαν “καράβι ακυβέρνητο ολοταχώς προς τα βράχια”, με τον καπετάνιο που φέρει ευθύνη για αυτό, να αφήνει το πηδάλιο πρώτος.

Αναλυτικά το άρθρο που φέρει τον τίτλο “ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ: ΣΥΡΙΖΑ στο γκρεμό…!!” και δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

 

Καράβι ακυβέρνητο, σερφάροντας στα κύματα της ματαιοδοξίας  και της αλαζονείας κάποιων «μεγαλοπαραξόντων» τα τελευταία χρόνια, ανήμπορο πλέον να αντιδράσει, βαδίζει ολοταχώς στα βράχια.

Γενικές συνελεύσεις αναβάλλονται υπό το φόβο της αποκάλυψης στοιχείων, μεγάλα  τμήματα χωρίς εφόρους και το επαγγελματικό βόλεϊ, η «ναυαρχίδα» η λεγομένη του συλλόγου, καίγεται από τα χρέη πρώην μπουρλοτιέρηδων στελεχών και παραγόντων.

Η ξαφνική αποχώρηση του προέδρου, ενώ εκκρεμεί η απαλλαγή των μελών του ΤΑΑ Εθνικός, που σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες και το δεύτερο πόρισμα που κατέθεσε η επιτροπή ελέγχου ανεπίσημα και το εξαφάνισαν οι διοικούντες, δεν τους απαλλάσσει από τις  ευθύνες  τους, τι μπορεί να σημαίνει;

Γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των τμημάτων του ερασιτέχνη; Ποιος μεσολάβησε και το πόρισμα εξαφανίστηκε ως δια μαγείας και δεν παρουσιάστηκε από το Δ.Σ ώστε να γνωρίζουν όλοι στην πόλη τα περί των οικονομικών;

Μήπως και εκεί πρόκειται να θιγούν συμφέροντα;

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε στα στέκια της πόλης ότι, η επιθεώρηση εργασίας επισκέφτηκε τα γραφεία του εθνικού για έκτακτο έλεγχο και σύμφωνα με τα λεγόμενα παραγόντων έπεται και το ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα να τρέχουν και να μη φτάνουν.

Ένα μεγάλα ιστορικό σωματείο αφέθηκε στα χέρια ανήμπορων να δουν το τι έρχεται. Ανθρώπων που δεν βλέπουν πέρα από τα μικροσυμφέροντα τους και δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις σημαντικές σε κρίσιμες για το σύλλογο στιγμές.

Οι ηγέτες κρίνονται από την ιστορία για τη μια απόφαση που θα σώσει το καράβι, όλα τα άλλα είναι παραμύθια για μικρά παιδιά. Είναι η μεγάλη ευκαιρία ο εθνικός να γυρίσει σελίδα, κρίμα να πάνε χαμένοι οι κόποι τόσων ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια.

[Ένας παλιός παράγοντας που πονάει το σύλλογο]