Πρώην παίχτης της Ξάνθης ανέλαβε προπονητής στη Σπάρτη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!

Ο Σωτήρης Αντωνίου, είναι ο νέος προπονητής της ΑΕ Σπάρτης σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της διοίκησης της λακωνικής ομάδας που από πέρυσι τα ηνία της τα έχει ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Παναθηναικού Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το μίνι βιογραφικό του Σωτήρη Αντωνίου :

Γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου το 1975 στη Λάρισα και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη, στην Α’ Εθνική, από το 1997 ως το καλοκαίρι του 2001, έχοντας 80 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 11 στο κύπελλο, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Ακολούθως συνέχισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον Φωστήρα, τον Εθνικό Αστέρα, την Κέρκυρα, τον ΠΑΣ Γιάννενα, τα Τρίκαλα, τη Δόξα Δράμας και τον Εορδαϊκό.

Ως προπονητής, έχει εργαστεί το 2008 στον πάγκο του Εορδαϊκού, ομάδα Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου, και ακολούθως συνέχισε στην Α.Ε.Λ. Καλλονής και αυτή ομάδα τότε Γ΄ Εθνικής του Βορείου ομίλου η οποία τερμάτισε 2η. Την περίοδο 2009-10 με την ίδια ομάδα (Α.Ε.Λ. Καλλονής) πήρε την άνοδο από την Δ’ Εθνική στην Γ’ Εθνική. Επίσης εργάστηκε στον Πανηλειακό, τον οποίο οδήγησε ως τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, μετά έφυγε από τον Πύργο και πήγε τον Νοέμβριο του 2012 στην Κόρινθο. Στη συνέχεια πήγε στην Δωτιέα Αγιάς ενώ την περσινή σεζόν ήταν στον Παναργειακό.