Έφερε γούρι στον Γιαννιώτη η Αλεξανδρούπολη! Έγραψε ιστορία ο Έλληνας πρωταθλητής στο Καζάν, με μετάλλιο και… θέση για Ρίο!!!

Το έβδομο του μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης κατέκτησε ο Σπύρος Γιαννιώτης με το σημαντικότερο για τον Κερκυραίο υπερ-πρωταθλητή της Κολύμβησης να είναι πως κατάφερε να «κλειδώσει» θέση για την 5η Ολυμπιάδα της καριέρας του.

Ο 35χρονος Έλληνας πρωταθλητής που πραγματοποίησε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του για το Καζάν στο Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, κατάφερε να γίνει ο γηραιότερος κολυμβητής που παίρνει μετάλλιο στα 10χιλιόμετρα, μια και στα 35του ο Γιαννιώτης μπορεί να μην πήρε το χρυσό όπως στα δύο τελευταία παγκόσμια όμως κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Ήταν το 8ο μετάλλιο του Γιαννιώτη (35 ετών) στην ανοιχτή θάλασσα σε παγκόσμια πρωταθλήματα και έχοντας πλέον εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο ραντεβού της υφηλίου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ολοκληρώσει την καριέρα του την επόμενη χρονιά στο Ρίο, βάζοντας στόχο το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.  Ο κορυφαίος έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαίους του κόσμου στην ανοιχτή θάλασσα δεν ολοκλήρωσε ακόμη τις υποχρεώσεις του στο Καζάν καθώς θα αγωνιστεί στο ομαδικό καθώς και στα 25χιλιόμετρα.

Μάλιστα το επίτευγμα του Γιαννιώτη γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα μετέχει για 5η φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες, και μόλις ο έκτος που το έχει καταφέρει αυτό. Με τους Ολυμπιακούς του Ρίο να αποτελούν πιθανός το κύκνειο άσμα ενός τκ των κορυφαίων Αθλητών που ανέδειξε η χώρα μας.