Ο σχολιασμός του Γκιρτζίκη για την κλήρωση της Εθνικής Ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης που βρέθηκε στην κλήρωση του Μουντιάλ, επεσήμανε πως το ζητούμενο για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου είναι η βαθμιαία επάνοδος της ομάδας σε προνομιακές θέσεις της βαθμολογίας της FIFA.

Μετά την κλήρωση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, ο ξανθιώτης παράγοντας δεν θέλησε να σταθεί στους αντιπάλους με τους οποίους κληρώθηκε η Εθνική μας ομάδα, αλλά κατέστησε σαφές πως το ζητούμενο είναι να καλυφθεί το χαμένο έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: “Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομερή σχολιασμό του αποτελέσματος της σημερινής κλήρωσης, διότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες για την Εθνική Ομάδα, όπως η διαδικασία ανασυγκρότησής της και η συνοχή της.

Επιπρόσθετα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, στις οποίες χρειάζεται να αποκομίσουμε τα μέγιστα αγωνιστικά και βαθμολογικά κέρδη. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ανεξάρτητα από την κληρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, προσωπικά θέτω ως ρεαλιστικό στόχο την κάλυψη του χαμένου εδάφους στην παγκόσμια κατάταξη. Η επιδίωξη όλων μας πρέπει να είναι η βαθμιαία επάνοδος της ομάδας σε προνομιακές θέσεις της βαθμολογίας της FIFA”.