Έγινε… Ρουμάνος ο Στίβ Μπέλεκ! Το «παιδί θαύμα» του Πανθρακικού, το αποτυχημένο ιταλικό όνειρο και το δυναμικό comeback

Τον θυμάστε τον Στίβ Λέο Μπέλεκ, το «παιδί θαύμα» του Πανθρακικού, που στα 16 του αγωνίστηκε στην Super League, και στα 17 του πουλήθηκε από τους «πράσινους» στην Ουντινέζε, και από εκεί στην Φιορεντίνα;

Ο Μπέλεκ πλέον έγινε 22 και η καριέρα του αναμφίβολα δεν είχε την πορεία που θα ονειρευόταν ο ίδιος. Αποκτήθηκε το 2009 από την Ουγγρική Ντλόσγκιορ, με τους «πράσινους» να δείχνουν εντυπωσιασμένοι από τα προσόντα του 16χρονου τότε Καμερουνέζου φορ. Στον Πανθρακικό θα αγωνιστεί για μια χρονιά έχοντας 13 συμμετοχές και 5 γκολ, με τα επιτεύγματα του ύψους 1,88 επιθετικού των «πράσινων» να τραβάν το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων τόσο από Ελλάδα αλλά και από εξωτερικό. Η Ουντινέζε ήταν αυτή που κατάφερε να τον αποκτήσει από τον Πανθρακικό, επενδύοντας στο ταλέντο του Αφρικανού.

Η πορεία όμως στους Ιταλούς όχι μόνο δεν ήταν αυτό που ανέμενε ο Μπέλεκ αλλά η Ουντινέζε δεν τον χρησιμοποίησε ουδέποτε παραχωρώντας τον συνεχώς δανεικό στην τετραετία που έμεινε εκεί. Αρχικά στην Ουντινέζε Πριμαβέρα, ουσιαστικά την ομάδα Νέων της Ούντινε οπού ο Μπέλεκ σε 13 ματς βάζει 7 γκολ. Στην συνέχεια θα δοθεί δανεικός στην ΑΕΚ όπου στον ένα χρόνο που αγωνίστηκε με τα «κιτρινόμαυρα» ο Μπέλεκ σε 27 ματς πετυχαίνει 5 τέρματα, για να ακολουθήσουν την επόμενη διετία οι δανεισμοί στις Αγγλικές Γουότφορντ και Στίβενεϊτζ και το τελευταίο εξάμηνο του 2014 η Βελγική Μόνς οπού σε 7 ματς σημείωσε ένα τέρμα.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Μπέλεκ παρότι δεν υπολογίζονταν ξανά από την Ουντινέζε, δέχτηκε πρόταση από την Φιορεντίνα, με την Ούντινε να την κάνει αποδεκτή και ο Μπέλεκ στα 21 του πλέον έπαιρνε μεταγραφή σε έναν πολύ σημαντικό σύλλογο της Ιταλίας. Εκεί όμως και πάλι ο Μπέλεκ δεν βρίσκει θέση στην πρώτη ομάδα με τους «βιόλα» να τον παραχωρούν για ένα εξάμηνα στην Κροτόνε και για το επόμενο εξάμηνο στην Μάντοβα –  και οι δύο ομάδες της Β’ Ιταλίας. Εκεί ο Μπέλεκ σημειώνει και στις δύο ομάδες συνολικά τρία τέρματα, δύο για την Κροτόνε και ένα για την Μάντοβα.

Και εκεί που παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Στίβ Λέο Μπέλεκ θα μπορούσε να απογοητευτεί, έρχονται οι Ρουμάνοι της Κλούζ, να πείσουν την Φιορεντίνα να τον παραχωρήσει σε αυτούς δανεικό, δίνοντας παράλληλα στον Καμερουνέζο φόρ να καταλάβει πως τον πιστεύουν πολύ. Πλέον ο 22χρονος επιθετικός θα αγωνίζεται στο Ρουμάνικο πρωτάθλημα με την φανέλα της Κλούζ για τον επόμενο χρόνο. Να θυμίσουμε πως ο Μπέλεκ είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα του Καμερούν τόσο στα Κ17 όσο και στα Κ20. Στην Κομοτηνή έχει αφήσει πολλούς φίλους, που έστω και από μακριά, παρακολουθούν την πορεία του και του εύχονται τα καλύτερα…