Πανελληνιονίκης (ξανά) ο Μπανιώτης σε αγώνα – ντροπή στον… “ναό” των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

«Είναι ντροπή! Μιλάμε για το ναό των Ολυμπιακών αγώνων». Αυτά τα λόγια είχε να πει ο Κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης, μετά από τον τελικό του ύψους του 101ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών, όπου ήταν νικητής με 2,24 μ.

Ούτε όρεξη να πανηγυρίσει είχε, καθώς για ακόμα μια φορά κινδύνευσε να τραυματιστεί, όπως και ο Αντώνης Μάστορας που πέρασε τα 2,19 μ. και ήταν δεύτερος.

Την πρώτη φορά όλοι οι άλτες του ύψους έκαναν παράπονο, τη δεύτερη το είπαν λίγο πιο έντονα. Πλέον, αγανάκτησαν. Οι πάντες ξέρουν ότι κάθε φορά που αγωνίζονται στο Ολυμπιακό Στάδιο πρέπει να κάνουν μία προσευχή για να βγουν υγιείς από τον αγωνιστικό χώρο. Κανείς όμως δεν κάνει κάτι για αυτό.

Ο Κώστας Μπανιώτης μάλιστα έχει πληρώσει εξαιρετικά ακριβά τη συμμετοχή του σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αφού έχει αποκομίσει ουκ ολίγους (και ενίοτε σοβαρούς) τραυματισμούς. Φέτος δεν συνέβη ευτυχώς κάτι τέτοιο, αλλά με τέτοια κατάσταση αγωνιστικού χώρου θα μπορούσε εύκολα να ξανασυμβεί.

Τα τελευταία χρόνια, στο πέταλο του Ολυμπιακού σταδίου στο οποίο διεξάγεται το ύψος ο ελαστικός τάπητας έχει καταστραφεί σε τέτοιο βαθμό που οι αθλητές γλιστράνε και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού. Αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια και οι άλτες απλά κάθε χρόνο έρχονται σε αυτό το στάδιο για να διαπιστώνουν πως τα πράγματα έχουν γίνει ακόμη χειρότερα.

«Πρέπει να σπάσει κάποιος το πόδι του; Να γίνει το κακό και μετά να κάνουν κάτι; Πρέπει να λυθεί το θέμα, δεν ξέρω ποιος φταίει- η ομοσπονδία ή το κράτος- αλλά πρέπει να κάνουν κάτι», πρόσθεσε ο Μπανιώτης στις δηλώσεις του στην Ρούλα Βλασοπούλου του stivoz.

«Δεν έφταιγε μόνο αυτό στον αγώνα, έκανα και κάποια λάθη», σημείωσε για την εμφάνισή του.  Πλέον, ο άλτης από την Κομοτηνή, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Τσούγκο, θέλει να κάνει μία ακόμη εμφάνιση- στο Βαλκανικό πρωτάθλημα- πριν μπει σε… κλίμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε έναν ακριβώς μήνα στην Κίνα.