Ο Βάλτερ Μπαλούφο για Ρόκα, Ξάνθη, Πανθρακικό και Μπάρτσα!

Το νέο απόκτημα του Πανθρακικού ο Ισπανός Βάλτερ Φερνάντερ Μπαλούφο μίλησε, για την μεταγραφή του από την Ξάνθη στον Πανθρακικό, την συμβολή του Ρόκα, τις πρώτες του εντυπώσεις από την «πράσινη οικογένεια», το στυλ παιχνιδιού του και τη νέα σεζόν στην Κομοτηνή.

Πώς επέλεξες να συνεχίσεις την καριέρα σου στον Πανθρακικό;

«Ήταν μια καλή προοπτική για εμένα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα και σε μια ομάδα που είναι καλά οργανωμένη και για την οποία είχα ακούσει τα καλύτερα, όλο αυτό το διάστημα που ήμουν στη χώρα, από τον περασμένο Ιανουάριο. Φυσικά, έπαιξε μεγάλο ρόλο για εμένα η παρουσία του κόουτς Ρόκα στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού, όπως και το γεγονός πως οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις που έχεις σχηματίσει για το νέο σου περιβάλλον;

«Μοιάζει συνηθισμένο να το λέει κάποιος καινούριος παίκτης, ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι στον Πανθρακικό έχω συναντήσει αποδυτήρια κι ένα περιβάλλον που ουσιαστικά θυμίζει μια μεγάλη οικογένεια. Όλα τα παιδιά είναι καλοί χαρακτήρες, οι προπονητές είναι δίπλα μας και το ίδιο και η διοίκηση. Όλοι τους με υποδέχθηκαν πολύ καλό τρόπο και από την πρώτη σχεδόν στιγμή αισθάνθηκα σα να βρίσκομαι σε γνώριμο περιβάλλον».

Με ποιους συμπαίκτες σου έχεις “κολλήσει” περισσότερο ως τώρα;

«Είμαι λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά έχω πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Πάντως, είναι λογικό τώρα στην αρχή να είμαι πιο κοντά με τους ισπανόφωνους παίκτες, όπως ο Ίγκορ, ο Σέτι και ο Ροτζέριο, με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα».

Πώς κυλάει μέχρι στιγμής η προετοιμασία της ομάδας;

«Αυτό το διάστημα μαθαίνουμε μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις τι ζητάει και τι θέλει από εμάς ο προπονητής. Παράλληλα, δουλεύουμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, που είναι ένα στοιχείο πολύ σημαντικό, για όλη τη χρονιά που ακολουθεί. Δουλεύουμε σκληρά σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι από την 1η αγωνιστική και τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και ειδικά στο γήπεδό μας θα πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί και να παίρνουμε βαθμούς».

Πώς θα περιέγραφες τον ποδοσφαιριστή Βάλτερ;

«Όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού που με χαρακτηρίζει, θα έλεγα πως μου αρέσει να παίζω στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Να δημιουργώ φάσεις για τους συμπαίκτες μου και να δίνω τελικές πάσες για γκολ αν είναι δυνατόν, συμμετέχοντας στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, βοηθώντας, όμως, εξίσου και στο ανασταλτικό κομμάτι».

Πέρυσι στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν η πρώην ομάδα σου, η Ξάνθη, αντιμετώπισε τον Πανθρακικό, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη με γεμάτο το ΔΑΚ Κομοτηνής και με μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλει σε αυτόν τον κόσμο;

«Χαίρομαι που θα επιστρέψω σε αυτό το γήπεδο ως γηπεδούχος τώρα πια. Θυμάμαι πως εκείνη την ημέρα η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και εύχομαι να ζήσω τέτοιες στιγμές και σαν ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στους φιλάθλους της ομάδας μας είναι πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και το 100% των δυνατοτήτων μου, έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή σεζόν. Θα έχουμε μια δύσκολη σεζόν μπροστά μας, όμως δουλεύουμε σκληρά, έχουμε μια ποιοτική ομάδα και στο τέλος πιστεύουμε ότι θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί, όπως και πέρυσι».

Είναι μεγάλο «σχολείο» για κάποιον να ανδρώνεται ποδοσφαιρικά στην Μπαρτσελόνα;

«Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις βασικές αρχές για το ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής μιας ομάδας που είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο και έχει αναδείξει τόσους παίκτες. Βέβαια, αν ένας παίκτης δεν καταφέρει να αγωνιστεί στην επαγγελματική ομάδα της Μπαρτσελόνα, απογοητεύεται αρχικά, αυτό είναι κάτι που βίωσα και εγώ, ωστόσο έπειτα ο καθένας αντιλαμβάνεται πόσα έχει κερδίσει σαν ποδοσφαιριστής εκεί».