Επιστρέφει από Ξάνθη ο Γκιρτζίκης και τα λέει εντός της ημέρας με Μαρκαριάν

Το βράδυ της Τετάρτης (22/7) αναμένεται να πραγματοποιηθεί το κρίσιμο ραντεβού ανάμεσα στον Γιώργο Γκιρτζίκη και τον Σέρχιο Μαρκαριάν, με τον ξανθιώτη πρόεδρο της ΕΠΟ να θέλει να μεταπείσει τον Ουρουγουανό προπονητή να πάρει πίσω την απόφαση παραίτησής του και να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Ο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας διατρανώνει σε όλους τους τόνους πως πιστεύει στον προπονητή, θεωρεί ότι αυτός μπορεί να φέρει τις αλλαγές που απαιτούνται στην Εθνική ομάδα και ότι μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο που θα ακολουθηθεί. Οι ελπίδες προφανώς και δεν είναι με το μέρος του, αλλά θα την κάνει την προσπάθεια και ό,τι ήθελε προκύψει.

Στην συνάντηση αυτή δεν θα είναι πάντως ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος, δεν τοποθετείται και όλοι περιμένουν το αν θα υπάρξει κάποια δήλωσή του ή κίνησή του που θα μπορούσε να δρομολογήσει εξελίξεις. Πάντως, ας μην αποκλείουμε να υπάρξει συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας με τον διευθυντή των Εθνικών ομάδων για όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Αν δεν αλλάξει απόφαση ο 71χρονος κόουτς, τότε θα πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για την διάδοχη κατάσταση, διότι δεν αργούν τα ματς με Φινλανδία (4/9) και Ρουμανία (7/9), έστω και αν το πουλάκι της πρόκρισης πέταξε οριστικά κόντρα στα Νησιά Φερόε.

Αναφορικά με την σεναριολογία σχετικά με την διάδοχη κατάσταση στον πάγκο της Εθνικής (π.χ. Άγγελος Αναστασιάδης και Σάκης Τσιώλης), στην ΕΠΟ τονίζουν πως δεν ασχολούνται καν αυτή την στιγμή, όσο επίκειται η συνάντηση με τον Μαρκαριάν και δεν υπάρχει κανείς στο “κάδρο”. Ούτε βέβαια σχολιάζουν και δίνουν σημασία στα όσα έχουν ακουστεί για τον βοηθό του Ουρουγουανού, Νίκο Κωστένογλου και για την προβληματική μεταξύ τους συνεργασία πως ίσως έχει να κάνει με την απόφαση παραίτησης του προπονητή.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν…