O πρώην προπονητής του Ρόκα στην Δόξα Δράμας που ανέλαβε συνεργάτης του στον Πανθρακικό!

Ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού Θόδωρος Κάντας όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας από τη διοίκηση του Πανθρακικού θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Πλαβούκου στην ομάδα της Κομοτηνής, όπως συνέβη και πριν λίγα χρόνια και στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, αλλά και θα ξανασυνεργαστεί μετά από χρόνια με τον παίχτη του στη Δόξα Ρόκα.

Ο 46χρονος (13/11/1969) με καταγωγή από τη Λευκίμμη Κέρκυρας, είναι γνωστός με τον προπονητή της ομάδας Εμμανουέλ Ρόκα, από την κοινή τους θητεία στη Δόξα Δράμας (στα τελευταία χρόνια του Ισπανού τεχνικού σαν παίχτη) , αλλά και τον Ντίνο Σέρεμετ που τον επανέφερε σε υψηλό επίπεδο με τη σκληρή δουλειά που έκανε, με αποτέλεσμα την μεταγραφή του στην Λάρισα και στον Πανθρακικό δυο χρόνια αργότερα. Ο Κάντας εκτός την Δόξα και τον Άρη έχει δουλέψει και στην Νίκη Βόλου την περσινή χρονιά, ενώ συνεργάστηκε και με τον γυμναστή του Πανθρακικού Σταύρο (Σάκη) Παντελίδη στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ).

Ο Κάντας, ο οποίος έχει την ακαδημία τερματοφυλάκων την Theodoros Kandas Keeper Academy, με παιδιά στη Θεσσαλονίκη, τα οποία εκπειδεύει αποκλειστικά στην θέση του τερματοφύλακα. Όπως και ο Πλαβούκος αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδιά, δουλεύοντας και αυτός στην αρχή της καριέρας τους με τους διεθνείς Σωκράτη Διούδη, αλλά Μάρκο Βελλίδη, οπότε και οι Πασχαλάκης, Αθανασιάδης και Τζελέπης έχουν πολλά να μάθουν από τον νέο τους προπονητή.

Ο κερκυραίος προπονητής για να εμπλουτίσει τις γνωσεις του ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για να δει προπονήσεις ομάδων να ενημερωθεί δια ζώσης για τον τρόπο με τον οποίο γυμνάζονται εκεί οι πορτιέρο, όπως είχε κάνει στην Ιταλία και την Σουηδία για να παρακολουθήσει προπονήσεις της Ίντερ και της Γκέτεμποργκ.

Ο Κάντας ως τερματοφύλακας αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες, αλλά ξεχώρισε η παρουσία του στην ομάδα του Αθηναϊκού ως αλλαγή του Σαργκάνη (είναι συνεργάτες σε ακαδημίες) στην πρώτη της χρονιά στην Α’ Εθνική (πριν όμως τη χρονιά με τους αγώνες θρίλερ για το κυπελλουχων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), όπου η ομάδα του ως νεοφωτιστη ήρθε τρίτη και έχασε σε διπλούς τελικούς από τον Παναθηναϊκό (0-3, 1-2 όπου ξεκίνησε βασικός).