Μεγάλη πυρκαγιά στην Σαμοθράκη! Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, κινδυνεύουν καί σπίτια…

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης στην Σαμοθράκη, σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσαμπάς, με κατεύθυνση την Καμαριώτισσα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε ταχύτατα. Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν αρχικά 9 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ γύρω στις 10.30 οι φλόγες ήδη είχαν καλύψει έκταση 1 χιλιομέτρου.

Ακολούθως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ο Δήμος αλλά και εθελοντές από το νησί, ενώ από την πλευρά της η Περιφέρεια ΑΜΘ προχώρησε άμεσα στην μίσθωση του πλοίου ΣΑΟΣ για την μεταφορά Πυροσβεστικών οχημάτων αλλά και μηχανημάτων του Στρατού και των Τεχνικών Υπηρεσιών στο νησί. Παράλληλα δόθηκε εντολή, να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα και οχήματα ιδιωτών, με δαπάνη της Περιφέρειας, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Πυροσβεστική, Δήμος και Περιφέρεια βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τον συντονισμό του έργου της κατάσβεσης, ενώ οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση.

Η φωτιά συνεχίζει να εξαπλώνεται και απειλείται ένα βενζινάδικο, ενώ στην περιοχή βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες. Οι φλόγες λόγω του ανέμου κατευθύνονται προς την Καμαριώτισσα με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός μέχρι και αυτή την ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Ήδη δόθηκε εντολή ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρηνικές ζώνες κοντά στην Καμαριώτισσα.

 

Πηγή:  http://www.thrakitoday.com