Χάλκινο ο θρακιώτης Χαρούν Μολλά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινή Ποδηλασίας

Ο κομοτηναίος Χαρούν Μολλά κατέκτησε την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθη στη Σαλαμίνα.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα XCO για το 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 19 Ιουλίου στα Κανάκια Σαλαμίνας μέσα σε πολλές υψηλές θερμοκρασίες. Ο Χαρούν Μολλά, εκπροσωπώντας την ομάδα του, Etcetera – 4 bikes, διέσχισε μία διαδρομή 5.000 μέτρων και κατέκτησε την τρίτη θέση με χρόνο 01:39:40.

Πρωταθλητής Ελλάδος στο MTB XCO αναδείχτηκε ο Δημήτρης Αντωνιάδης, με 2ο τον Περικλή Ηλία και 3ο όπως προαναφέρθηκε τον Χαρούν Μολλά,  ενώ στις γυναίκες, πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχτηκε η Βαρβάρα Φασόη.

Ο Μολλά μετρά συνεχείς καλές θέσεις στην ορεινή ποδηλασία σε διασυλλογικούς και διεθνείς αγώνες, από 2007 έως σήμερα. Ανέβηκε πολλές φορές στο βάθρο σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες και κατάφερε μία ακόμα σημαντική διάκριση.

Ο Χαρούν μίλησε στον “Χρόνο” για την επιτυχία του αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω των μειωμένων οικονομικών δυνατοτήτων του.

«Πέρσι μπορούσα να κερδίσω σε δύο αγώνες αλλά και εκεί είχα κάποια προβλήματα με το ποδήλατο στις τελευταίες στροφές και τελικά δεν τερμάτισα. Αυτός ο αγώνας ήταν στόχος. Ήταν ο στόχος της χρονιάς ώστε να μην πάθουμε ό,τι πάθαμε πέρσι και τόσοι βαθμοί να πάνε χαμένοι. Με αυτή τη διάκριση ανεβαίνουμε ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη. Μετά τον τελευταίο αγώνα υπολογίζω πως είμαι ανάμεσα στη 270η θέση μέχρι τη 250η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ορεινής ποδηλασίας», είπε ο νεαρός αθλητής.

«Εάν υπήρχε μία καλύτερη οικονομική κατάσταση πιστεύω ότι θα ήμουν άνετα στους 100 πρώτους ποδηλάτες παγκοσμίως, απλώς οι αγώνες που τρέχουμε επιλέγουμε να είναι στις γειτονιές χώρες, κυρίως στα Βαλκάνια λόγω οικονομικών. Το κάνουμε για να μην μείνουμε πίσω στη βαθμολογία. Περισσότερο ταξιδεύουμε προς την Τουρκία, στα Σκόπια, τη Βουλγαρία, τη Σερβία αλλά και σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου που γίνονται στην Ελλάδα», εξήγησε ο αθλητής.

Όσον αφορά στον αγώνα της Σαλαμίνας, η διαδρομή από άποψη τεχνικής, ήταν η καταλληλότερη για το νεαρό αθλητή. «Επειδή πιστεύουμε ότι είμαι καλός στο τεχνικό μέρος του αγώνα, σε διαδρομές με μονοπάτια ή απότομες ανηφόρες, θέλουμε την τεχνική, αυτό που μας λείπει είναι η λίγη δύναμη παραπάνω. Επειδή τρέχουμε πολλούς αγώνες και στο δρόμο, έχω μία απώλεια βάρους στα κιλά μου κάτι που σημαίνει ότι χάνω και δύναμη και ισορροπούμε επιλέγοντας αγώνες σε όλη τη χρονιά».

Μετά τον αγώνα της Κυριακής ο Κομοτηναίος αθλητής ηρεμεί αλλά παράλληλα κάνει τα επόμενα σχέδια του. «Με την τρίτη θέση μας έφυγε ένα βάρος, απέδειξα ξανά ότι το βάθρο ανήκει σε εμένα και από εδώ και πέρα συνεχίζουμε τους αγώνες μας».

«Ως χώρα βρισκόμαστε στην 27η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, πρέπει να ανέβουμε στην 22η ή την 21η θέση για να μπορέσουμε και εμείς να στείλουμε αθλητή στους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχουμε δρόμο μπροστά και το στοχεύουμε. Παρά το γεγονός ότι μπορεί εκείνη την περίοδο να μην είναι ο καλύτερος ποδηλάτης της χώρα μου, πρέπει να είμαι έτοιμος», τόνισε.

Ο Χαρούν Μολλά θα λάβει μέρος σε διεθνή αγώνα που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο Μαυροβούνιο. Στόχος είναι η άνοδος στη διεθνή κατάταξη που ανοίγει το δρόμο και σε μία συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, το 2016.

Προπονητής του Χαρούν Μολλά είναι ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδος Γιώργος Τέντζος, που αποτελεί μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας Δημήτρη Σπανόπουλο στήριγμα σε κάθε αγώνα του.